Η Dentsu εξαγοράζει στην Tag Worldwid

Το Dentsu Group προχώρησε σε συμφωνία με την Advent International για την εξαγορά της global creative digital production εταιρείας της, Tag Worldwide. Η κίνηση αυτή προσθέτει περίπου 2.800 στελέχη από 29 διεθνείς αγορές στις creative

digital production δυνατότητες της Dentsu, με την Tag να αποτελεί το 6ο διακριτό network brand του ομίλου. Ο Global CEO David Kassler θα συνεχίσει να ηγείται της Tag, με έδρα το Λονδίνο.

Στόχος της εξαγοράς είναι η ενίσχυση του content offering της Dentsu σε πελάτες κατά το αγοραστικό ταξίδι, καθώς η digital «εργαλειοθήκη» της Tag περιλαμβάνει και έναν scaled personalisation μηχανισμό για customer experience management (CXM). Αυτή τη στιγμή, οι υπηρεσίες της Tag εκτείνονται σε τρεις βασικούς τομείς: Creative Production (συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών video, CGI, AR / VR και post-production), Τεχνολογία (UX design, web & platform development, managed services) και Channel Activation (συμβουλευτική και omnichannel δημιουργία περιεχομένου).

Η Dentsu εκτιμά ότι η συμφωνία αυτή θα αντιπροσωπεύει με την ολοκλήρωσή της περίπου το 3% των εσόδων της και θα ενισχύει τα καθαρά της έσοδα από τον τομέα Customer Transformation and Technology (CT&T) σε 34% από 32% το οικονομικό έτος 2022. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στο 2023.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα