Συμμαχία MEGA με ΑΝΤ1 στα σκαριά

Σύγκλιση δυνάμεων «ψήνεται» ανάμεσα στο Mega και τον ΑΝΤ1 μετά την ισχυροποίηση του ομίλου Βαρδινογιάννη με την είσοδο της United Group στην ελεύθερη τηλεόραση. Συζητούνται τρόποι για κοινή «κάθοδο» των δύο καναλιών στη διαφημιστική αγορά με ορίζοντα την προσεχή σεζόν.

Στη δημιουργία νέων συμμαχιών με στόχο την ισχυροποίηση της θέσης μεμονωμένων «παικτών» μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον οδηγεί

η πρόσφατη άρση του περιορισμού της εισόδου των συνδρομητικών καναλιών στην ελεύθερη τηλεόραση που άνοιξε τον δρόμο στον «γάμο» της United Group με τον Alpha.

Στον απόηχο της νομοθετικής ρύθμισης που αλλάζει τα δεδομένα στο τηλεοπτικό τοπίο και ισχυροποιεί τον όμιλο Βαρδινογιάννη (Alpha και Star), ήδη προχωρούν έντονες ζυμώσεις ανάμεσα στους έτερους ιδιοκτήτες καναλιών για τη συγκρότηση ισχυρών συμμαχιών. Σε σύγκλιση δυνάμεων οδηγούνται υπό το πρίσμα των νέων συνθηκών οι άλλοτε «αιώνιοι αντίπαλοι» ΑΝΤ1 και Mega, που φέρονται να έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για συνεργασία σε δύο επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο όμιλοι έχουν ανοίξει τον δίαυλο επικοινωνίας και ζύμωσης και αναζητούν από κοινού τρόπους να συνεργαστούν στο κομμάτι της εμπορικής εκμετάλλευσης. Κοινώς να «κατέβουν» με κοινή πολιτική στην αγορά και να πουλήσουν από κοινού διαφήμιση.

Οι εν λόγω ζυμώσεις για συμμαχία του ΑΝΤ1 με το Mega στο εμπορικό κομμάτι αμφισβητούνται από στελέχη άλλων καναλιών που θεωρούν άτοπο να προχωρήσει τέτοια συμφωνία. Καλά πληροφορημένη πηγή, πάντως, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές «έχει ήδη αρχίσει να πλάθεται». Οι συζητήσεις για την κοινή «κάθοδο» Mega και ΑΝΤ1 στη διαφημιστική αγορά έχει ορίζοντα υλοποίησης την προσεχή σεζόν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να λάβει πιο συγκεκριμένη μορφή μέσα στον επόμενο μήνα.

Εξετάζεται και κοινή εκμετάλλευση περιεχομένου
Την ίδια στιγμή, στο τραπέζι των συζητήσεων πέφτει και το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο ομίλων του Mega και του ΑΝΤ1 στο πεδίο της συνδρομητικής πλατφόρμας και της από κοινού εκμετάλλευσης του περιεχομένου τους. Ο ΑΝΤ1 κλείνει τον Απρίλιο έναν χρόνο λειτουργίας του ΑΝΤ1+ το οποίο ενισχύεται με νέες συμφωνίες όπως αυτή για μετάδοση των ελεύθερων δοκιμών και των κατατακτήριων της Formula 1 στο συνδρομητικό περιβάλλον. Το Mega από την άλλη που διαθέτει δωρεάν το περιεχόμενό του στην υβριδική υπηρεσία Mega play, ψάχνεται για τρόπους αξιοποίησής του ώστε να αποκτήσει έσοδα και να «κλειδώσει» μεγάλο μέρος του περιεχομένου του, μεταξύ αυτών και της πλούσιας ταινιοθήκης του.

Με τα μεγαθήρια της συνδρομητικής τηλεόρασης Cosmote και Nova να μοιράζονται το φιλέτο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, καθώς και τη μερίδα του λέοντος από τη συνδρομητική βάση της χώρας μας, οι νεοεισερχόμενοι στον κλάδο του pay TV αναγνωρίζουν την ανάγκη για συμμαχίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι πέφτει η ιδέα οι δύο όμιλοι (ANT1 και Mega) να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη δημιουργία μιας συναρτημένης θυγατρικής εταιρείας παροχής περιεχομένου σε συνδρομητική βάση ώστε να πετύχουν πιο μετριοπαθές κόστος και να αυξήσουν τις δυνατότητες εκμετάλλευσης του περιεχομένου τους και σε νέες παραγωγές. Η συνεργασία ΑΝΤ1 και Mega σε επίπεδο κοινής εκμετάλλευσης του περιεχομένου τους, ωστόσο, βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο και συζητείται περισσότερο ως πιθανή προοπτική επέκτασης της μεταξύ τους συμμαχίας, παρά ως οριστικό σχέδιο με ορίζοντα υλοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα