Εθνικά βραβεία εξυπηρέτησης πελατών 2023 Κωνσταντίνος Σιγαλός, ΕΙΕΠ

Στην περαιτέρω αναβάθμιση της εξυπηρέτησης πελατών, στην προβολή νέων best practices, καθώς και στη συνεχή υποστήριξη του ρόλου όσων έρχονται σε επαφή με τον πελάτη εστιάζει και φέτος ο θεσμός των Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών, τα οποία διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ). Με αφορμή τη συμπλήρωση 14 ετών από την ίδρυσή του θεσμού, ο Κωνσταντίνος Σιγαλός, Μέλος ΔΣ, ΕΙΕΠ και CEO, Global Link,

μιλά στο DailyFax για την αξία του θεσμού, το όραμά του και παρέχει πληροφορίες για τη διοργάνωση.

DailyFax: 14 χρόνια Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών. Πόσο σημαντικός είναι για τις επιχειρήσεις αυτός ο θεσμός;

Κ. Σιγαλός: Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο θεσμός των Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών έχει πλέον «υφανθεί» στην κουλτούρα των επιχειρήσεων. H συμμετοχή στον διαγωνισμό διαχέει στις επιχειρήσεις την αποδοχή της φιλοσοφίας της άριστης εξυπηρέτησης ως δομικό στοιχείο επίτευξης των εταιρικών στόχων ανάπτυξης. Στη διαδικασία της συνεχούς αναβάθμισης της εξυπηρέτησης των πελατών απαιτούνται αλλαγές οι οποίες έχουν μια πολύ έντονη επίδραση στο DNA της επιχείρησης, οδηγώντας τους εργαζομένους της σε όλο και υψηλότερα επίπεδα απόδοσης. Ενδελεχής έρευνα μεταξύ στελεχών επιχειρήσεων έχει δείξει καθολική αποδοχή της προσφοράς του θεσμού.

Ποιο όραμα του ΕΙΕΠ ενσαρκώνουν τα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών;

Η δημιουργία και το όραμα του ΕΙΕΠ εδράζονται στην αναγνώριση της σημασίας της συνεχούς αναβάθμισης της εξυπηρέτησης των πελατών κάθε επιχείρησης και την προβολή των best practices με τρόπο που να αναγνωρίζεται η πολυδιάστατη φύση της εξυπηρέτησης και η συμβολή όλων των εργαζόμενων στην προσπάθεια αυτή. Στην digital εποχή που διανύουμε, με αλλαγές στα κανάλια διανομής και την επικοινωνία, ο ανθρώπινος παράγοντας παραμένει ισχυρό στοιχείο διαφοροποίησης έναντι του ανταγωνισμού. Η έμφαση αυτή στον ανθρώπινο παράγοντα αποτελεί κοινή πεποίθηση των ιδρυτικών μελών του Ινστιτούτου που προωθεί συνεχώς την αναγνώριση της ανάγκης να αναβαθμιστεί και να υποστηριχθεί ο ρόλος όσων, άμεσα ή έμμεσα, έρχονται σε επαφή με τον πελάτη.

Ποιο είναι το όφελος των επιχειρήσεων από τη συμμετοχή;

Για τις επιχειρήσεις, η άμιλλα για την εξυπηρέτηση και ικανοποίηση του πελάτη έχει πολλαπλά οφέλη. Το πρώτο και κυριότερο με διαφορά είναι ότι η προοπτική της συμμετοχής στον διαγωνισμό του ΕΙΕΠ δεσμεύει και συσπειρώνει τους εργαζόμενους γύρω από τον σκοπό της επιτυχίας μιας βράβευσης και αναγνώρισης των προσπαθειών τους. Η δέσμευση αυτή συνεπάγεται συνεχή βελτίωση όλων των παραμέτρων που συνεισφέρουν στη δημιουργία υψηλού βαθμού ικανοποίησης των πελατών, πράγμα που απαιτεί τη συμμετοχή όλων των τμημάτων της επιχείρησης και τη μεταξύ τους δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία. Σαν αποτέλεσμα αυτής της ενεργοποίησης και συνεργασίας των εργαζομένων, η επιχείρηση αναβαθμίζει το «offering» με το οποίο προσεγγίζει τους υπάρχοντες και δυνητικούς πελάτες, ενδυναμώνοντας το μερίδιό της στην αγορά.

Ποιες είναι οι 11 κατηγορίες βράβευσης για το 2023 και μέχρι πότε είναι η υποβολή υποψηφιοτήτων;

Οι κατηγορίες στις οποίες μπορούν να υποβάλουν τις συμμετοχές τους οι ενδιαφερόμενοι είναι οι εξής:

Καλύτερη Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη.Η Καινοτομία στην Εμπειρία του Πελάτη.Αξιοποιώντας τη Φωνή του Πελάτη.Καλύτερος Συνδυασμός Διαύλων Εξυπηρέτησης Πελάτη.Ομάδα της Χρονιάς: Εξυπηρέτηση Πελατών.Οργανισμός της Χρονιάς: Εξυπηρέτηση Πελατών.Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών της Χρονιάς.Καλύτερη χρήση Τεχνολογίας στην Εμπειρία του Χρήστη.Καλύτερη Σχέση Συνεργασίας με Εξωτερικό Πάροχο.Καλύτερη Εφαρμογή Mobile App στην Εμπειρία του Χρήστη.Καλύτερη Εξυπηρέτηση σε Διαδικτυακό Κατάστημα.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων συνεχίζεται μέχρι τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023.

Πότε και πού θα ανακοινωθούν οι μεγάλοι νικητές;

Οι μεγάλοι νικητές ανά κατηγορία θα βραβευθούν σε μια λαμπερή τελετή στις 12 Δεκεμβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα