Απώλειες 73 εκατ. δολαρίων για την πλατφόρμα του D. Trump

Η social πλατφόρμα Truth Social του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, η οποία λανσαρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2022, σημείωσε, από την ημερομηνία ίδρυσής της μέχρι σήμερα, απώλειες ύψους 73 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με κατάθεση στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, της Digital World Acquisition Corp. (DWAC), εταιρείας acquisition

ειδικού σκοπού η οποία επρόκειτο να συγχωνευτεί με την ιδιοκτήτρια της πλατφόρμας Trump Media & Technology Group (TMTG).

Τον περασμένο Οκτώβριο, μετά την απόσυρση υποχρεώσεων ύψους 467 εκατ. δολαρίων για τη συγχώνευση από ορισμένους επενδυτές, η DWAC επέστρεψε ένα υπόλοιπο 533 εκατ. δολάρια από το ένα δισ. δολάρια το οποίο συγκεντρώθηκε για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος. Δήλωσε, ωστόσο, ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει τη συγχώνευση, υποστηρίζοντας ότι η μειωμένη ανάγκη της TMTG για κεφάλαια αποτελεί θετική εξέλιξη.

Η νέα κατάθεση αναφέρει ότι η Truth Social έχασε 50 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων 1,4 εκατ. δολάρια σε καθαρές πωλήσεις το 2022 και ακόμη 23 εκατ., εκ των οποίων 2,3 εκατ. δολάρια σε καθαρές πωλήσεις, το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Αναφέρει, επίσης, ότι, μετά από επανεξέταση όλων των τμημάτων, η εταιρεία περιέκοψε θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, επηρεάζοντας σημαντικά τις ομάδες streaming και infrastructure της πλατφόρμας.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα