Επτά εταιρείες πληρούν τα κριτήρια των gatekeepers του DMA

Μόλις παρήλθε μια σημαντική προθεσμία, την οποία είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στις μεγαλύτερες τεχνολογικές πλατφόρμες στον κόσμο, βάσει του Digital Markets Act (DMA) για το εάν εμπίπτουν στην κατηγορία των «gatekeepers». Επτά εταιρείες έχουν επίσημα αναγνωρίσει ότι πληρούν τα κριτήρια και οι συγκεκριμένα οι Alphabet (Google), Amazon, Apple, ByteDance (TikTok), Meta (Facebook, Instagram, Whatsapp),

Microsoft και Samsung.

Οι εταιρείες στη λίστα έχουν κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 75 δισ. ευρώ και διαθέτουν μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ή εφαρμογή που έχει τουλάχιστον 45 εκατ. μηνιαίους χρήστες ή 10.000 ενεργούς επιχειρηματικούς χρήστες.

Σε δήλωσή του ο Επίτροπος της ΕΕ, Thierry Breton αναφέρει θα ακολουθήσει ο έλεγχος των στοιχείων που έχουν υποβληθεί και θα οριστούν οι gatekeepers για συγκεκριμένες υπηρεσίες πλατφόρμας έως τις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ μετά από αυτό, οι εταιρείες θα έχουν μόλις έξι μήνες για να συμμορφωθούν με τους κανόνες του DMA. Το Reuters αναφέρει ότι η μητρική εταιρεία του TikTok, Bytedance αμφισβήτησε την τοποθέτησή της στη λίστα.

(Πηγή: The Verge)

Keywords
Τυχαία Θέματα