Φορολογικά οφέλη και κίνητρα για την ενίσχυση της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν δημοσιονομική στήριξη για να τονώσουν την υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά, αλλά αυτά τα φορολογικά οφέλη και τα κίνητρα αγοράς διαφέρουν πολύ, ανακοίνωσε η Ένωση Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων – ACEA, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Κάθε χρόνο, η ACEA παρέχει μια ενημερωμένη επισκόπηση των φορολογικών μέτρων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Η διευρυμένη έκδοση του 2023 περιλαμβάνει πλέον την Ισλανδία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επισκόπηση αναφέρει πληροφορίες σχετικά με φορολογικά

πλεονεκτήματα (που σχετίζονται με την απόκτηση και την ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών αυτοκινήτων), τα κίνητρα αγοράς, όπως πληρωμές μπόνους ή ασφάλιστρα για αγοραστές και κίνητρα για την ανάπτυξη ή την εγκατάσταση υποδομής χρέωσης.

Σημαντικά ευρήματα: Είκοσι κράτη μέλη της ΕΕ προσφέρουν κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επτά χώρες δεν παρέχουν κανένα κίνητρο αγοράς. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά χορηγούν φορολογικές μειώσεις ή απαλλαγές: Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Φινλανδία, Λετονία, Σλοβακία και Σουηδία.

Η Εσθονία έχει θεσπίσει κίνητρα αγοράς για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία. Η Δανία προσφέρει ελάχιστους φόρους για την απόκτηση και την ιδιοκτησία. Η Βουλγαρία και η Ρουμανία απαλλάσσουν τα ηλεκτρικά οχήματα από φόρους ιδιοκτησίας.

Στην Ελλάδα, εφαρμόζεται το ”Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’ Κύκλος”, πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων και φορτιστών.

Το άρθρο Φορολογικά οφέλη και κίνητρα για την ενίσχυση της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
forologika-ofeli-kai-kinitra-gia-tin-enischysi-tis-agoras-ilektrikon-aftokiniton.htm
Τυχαία Θέματα