Δράση του Finish για την προώθηση της εξοικονόμησης νερού

Λανσάρει την 3ετή πρωτοβουλία «Το Νερό Είναι στα Χέρια Μας».

Το Finish παρουσιάζει την πρωτοβουλία «Το Νερό Είναι στα Χέρια Μας», μέρος της παγκόσμιας δέσμευσής του να ευαισθητοποιήσει για την προστασία του νερού, δείχνοντας τρόπους για τη μείωση της αλόγιστης κατανάλωσής του.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Finish, σε εθνικό επίπεδο συνεργάζεται με το Global Water Partnership – Mediterranean

(GWP-Med), με στόχο την προώθηση της εξοικονόμησης νερού σε νησιά και κοινότητες με περιορισμένους υδατικούς πόρους, ως ένα μέτρο για την υδατική ασφάλεια και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Στο επίκεντρο της δράσης, παράλληλα με την ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν τη διαθεσιμότητα των υδατικών πόρων είναι το κάλεσμα για την αλλαγή των καθημερινών μας συνηθειών. Το πρόγραμμα που εκτείνεται σε εύρος τουλάχιστον 3 ετών, ξεκινά την πρώτη χρονιά τη δράση του από το ακριτικό νησί του Άη Στράτη, βοηθώντας τους 268 μόνιμους κατοίκους να εξοικονομήσουν πολύτιμο νερό για τον τόπο τους. Σημειώνεται ότι, σύμμαχος του Finish στον αγώνα ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση νερού παγκοσμίως, είναι το National Geographic.

Keywords
Τυχαία Θέματα