Αναδεικνύοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες για έναν Plant Based τρόπο ζωής!

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Plant Based Awards 2024. Περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων αυτής της νέας βιομηχανίας τροφίμων, καλλυντικών προσωπικής φροντίδας και ειδών υγιεινής, συμπληρωμάτων διατροφής, απορρυπαντικών, ρούχων και

αξεσουάρ από τον ευρύτερο χώρο της μόδας, όλα υπό το πρίσμα του Plant Based τρόπου ζωής, ο οποίος σχετίζεται με την κατανάλωση τροφής φυτικής προέλευσης που, όμως, είναι μη επεξεργασμένη ή έχει υποστεί την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία.

Συνολικά, διακρίθηκαν 14 εταιρείες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Οι νικητές της βραδιάς
Πιο συγκεκριμένα, βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Biogel Original Innovation, Flax Ltd., FrieslandCampina Hellas – Νουνού, Isoplus SA, Loulis Food Ingredients ΑΕ, OhLaLow, Plantein Foods Australia, Tο Bαζάκι Juice Bar, ΑΒ Βασιλόπουλος, Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος, Δέλτα Τρόφιμα Μονοπρόσωπη ΑΕ, Ελαϊς – Unilever Hellas, Μπάρμπα Στάθης AE και Μύλοι Κρήτης.

Επίσης, οι εταιρείες που κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Μπάρμπα Στάθης AE με την υποψηφιότητα «360° Plant based meal» Μπάρμπα Στάθης. Ολοκληρωμένα γεύματα σε 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία! και Flax Ltd. με την υποψηφιότητα LifoPlus σφουγγάρι μπάνιου από 100% ακατέργαστη, φυσική, bio, vegan, βιοδιασπώμενη Λούφα.

Η βραδιά, όπως πάντα, κορυφώθηκε με την απονομή του μεγάλου βραβείου της χρονιάς, του Grand Award, όπου το LifoPlus αναδείχθηκε Plant Based Brand of the Year.

«Συνεχίζει η ζήτηση για plant-based προϊόντα»
Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias Events, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Τα plant-based τρόφιμα ήρθαν για να μείνουν στη ζωή και τη διατροφή μας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση για plant-based τρόφιμα δεν είναι κάποια παροδική τάση ή μόδα. Πρόκειται για τη νέα πραγματικότητα που ισχυροποιείται διεθνώς όπως και στην ελληνική αγορά, με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο αυξητικό ρυθμό και τα επόμενα χρόνια. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχουν δημιουργηθεί προϊόντα plant based εξίσου νόστιμα με τα ζωικά προϊόντα, είναι προσιτά στο κοινό και ευρέως διαθέσιμα στην αγορά. H περασμένη χρονιά ήταν επιτυχημένη για τη βιομηχανία τροφίμων φυτικών προϊόντων. Σύμφωνα με τον την Ένωση Τροφίμων Φυτικής Βάσης (Plant Based Foods Association ή PBFA) και το Good Food Institute οι πωλήσεις έφτασαν τα 7,3 δις. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,6% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά».

«Τα vegan και φυτικά προϊόντα είναι για όλους»
Στη συνέχεια, ο Γεώργιος Μπόσκου, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Vegan & Plant Based Awards 24, Αναπληρωτής Καθηγητής Οργάνωσης & Διαχείρισης Μονάδων Διατροφής, Αναπληρωτής Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας & Αγωγής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στη βραδιά με το μήνυμά του, αναφέροντας: «Τα προϊόντα vegan και τα φυτικά, ανάλογα των ζωικών προϊόντων, έχουν σημαντική άνοδο στην αγορά, τα τελευταία χρόνια. Έγιναν απαραίτητα για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής για υγιεινή διατροφή, προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τον σεβασμό σε κάθε ζωντανό πλάσμα του πλανήτη. Από την επιστημονική πλευρά, και ιδιαίτερα αυτή της τεχνολογίας τροφίμων, αποτέλεσαν μια μεγάλη πρόκληση για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων που θα είναι εφάμιλλα των συμβατικών αλλά να είναι μόνο από φυτικές πρώτες ύλες και να εναρμονίζονται με τις αρχές του βιγκανισμού. Τα προϊόντα αυτά δεν είναι για λίγους, είναι για όλους τους καταναλωτές, όσους θέλουν να αλλάξουν “διατροφικά μονοπάτια”, όσους έχουν οικολογική συνείδηση και ευαισθησία για τα ζώα».

Οι καινοτομίες στη βιομηχανία
Επίσης, χαιρετισμό στη βραδιά απηύθυνε ο Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Ενδεικτικά, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τις παρακάτω κατευθύνσεις ως καινοτομίες που θα συναντάμε από εδώ και πέρα στη βιομηχανία: Προϊόντα πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες με στόχο τη μείωση βάρους και ενίσχυση του μυϊκού συστήματος κυρίως των ηλικιωμένων, αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών πρωτεϊνών-κυκλική οικονομία (επαναχρησιμοποίηση, μείωση, ανακύκλωση) χρήση νέων συσκευασιών φιλικών στο περιβάλλον ή αποφυγή εντελώς της συσκευασίας και αξιοποίηση τεχνολογιών στις οποίες η συσκευασία να προειδοποιεί τον καταναλωτή για την κατάσταση του τροφίμου».

Υιοθέτηση Farm-to-table στρατηγικής
Χαιρετισμό απηύθυνε και η Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια του ΣΕΒΤ. «Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών, με γνώμονα τη διατήρηση της καλής υγείας και της ευζωίας των καταναλωτών, έχει αναπτύξει μια στρατηγική ολιστικής προσέγγισης για την ανάδειξη της σημασίας της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, υποστηρίζοντας την κατανάλωση όλων των τροφίμων με μέτρο, πάντα σε συνδυασμό με τη φυσική δραστηριότητα και τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών για υγιεινές διατροφικές επιλογές και συνήθειες. Σε εθνικό επίπεδο, οι επιχειρήσεις τροφίμων ανταποκρίνονται στα ζητούμενα της νέας Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Από το αγρόκτημα στο πιάτο”, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και εθελοντικές δεσμεύσεις με στόχο την ισορροπημένη διατροφή των καταναλωτών και την προσφορά μιας ολοκληρωμένης γκάμας ποιοτικών προϊόντων με προστιθέμενη αξία».

Τιμητικά βραβεία
Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Plant Based Awards 2024, όπου o Αλέξανδρος Μερκούρης παρέλαβε τιμητικό βραβείο για τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ «Το τέλειο γεύμα» και ο Βασίλειος Ζαμπούνης παρέλαβε τιμητικό βραβείο για τη συνολική προσφορά στην ελαιοκομία, τη μεσογειακή διατροφή και το ελαιόλαδο.

Χορηγός επικοινωνίας των Plant Based Awards 24 ήταν το mednutrition.gr. Official Publications: Σελφ Σέρβις, Food Reporter και DailyFax.

Στο site www.plantbasedawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών και φωτογραφίες της βραδιάς.

Καινοτομία, ποιότητα και τεχνογνωσία χαρακτηρίζουν τους μεγάλους νικητές των Plant Based Awards 2024, με προϊόντα που ακολουθούν τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, προωθώντας έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.

Κορίνα Αντωνιάδου, Marketing Manager, Flax Ltd.

Plant Based Brand Οf The Year
LIFOPLUS
«Εξελισσόμαστε διαρκώς με γνώμονα την “πράσινη” επιχειρηματικότητα»
«Όλοι εμείς, η ομάδα της Flax, είμαστε πολύ χαρούμενοι & υπερήφανοι που η καινοτομία είναι κομμάτι του DNA της εταιρείας μας. Εδώ και 57 χρόνια, η Flax πρωτοστατεί σε διάφορους τομείς (100 % φυσικά σφουγγάρια μπάνιου από Λούφα LifoPlus, φυσικά καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο Mythos). Κατέχοντας την απαραίτητη εμπειρία & τεχνογνωσία, κάνουμε το επόμενο βήμα, σχεδιάζοντας νέα, οικολογικά, plant based προϊόντα που ακολουθούν τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Διατηρούμε σταθερά υψηλή την ποιότητα των προϊόντων μας: 1) επιλέγοντας φυσικές Α ύλες με μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, 2) ακολουθώντας διαδικασίες πιστοποιημένες τόσο από το Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9001 όσο και από το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης 14001, 3) εκπαιδεύοντας το προσωπικό μας ως προς την ευαισθητοποίηση & προστασία του περιβάλλοντος. Παραμένουμε πιστοί στις ιδέες μας & εξελισσόμαστε διαρκώς με γνώμονα την “πράσινη” επιχειρηματικότητα. Βλέπουμε μπροστά, ενημερωνόμαστε για τις παγκόσμιες εξελίξεις & ανοίγουμε νέους δρόμους, έχοντας ως κέντρο τόσο τους ανθρώπους που εργάζονται για εμάς όσο και αυτούς που επιλέγουν τα προϊόντα μας. Ευχαριστούμε όλους εσάς για τη σταθερή στήριξη και προτίμηση!».

Βασίλης Βάββας, Sales Manager, Flax Ltd.

Platinum & Gold Winner
FLAX LTD.
«Κατέχουμε ηγετική θέση στην κατηγορία της προσωπικής υγιεινής & φροντίδας»
«Η εταιρεία μας, από το 1966 ως και σήμερα, κατέχει ηγετική θέση στην κατηγορία της προσωπικής υγιεινής & φροντίδας με τα φυσικά σφουγγάρια μπάνιου από Λούφα, LifoPlus. Είμαστε η πρώτη εταιρεία που σύστησε την 100% bio, vegan & βιοδιασπώμενη λούφα στην ελληνική αγορά. Στη διάρκεια αυτών των ετών, εμπλουτίσαμε το μίγμα των προϊόντων μας, καλύπτοντας τις ολοένα και πιο απαιτητικές ανάγκες των καταναλωτών. Σήμερα, ύστερα από 57 χρόνια και έχοντας την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία, σχεδιάζουμε και παράγουμε φυσικά σφουγγάρια μπάνιου που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και σέβονται τον καταναλωτή, προσφέροντάς του εργονομία, φυσική φροντίδα & ευεξία.
Παραμένουμε πιστοί στο όραμά μας, εργαζόμαστε με αφοσίωση & μεράκι και θέτουμε νέους, υψηλότερους, πιο “πράσινους” στόχους».

Ιωάννα Τζούλη, Marketing Μanager, Μπάρμπα Στάθης

Platinum Winner
ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
«Αντλούμε έμπνευση από την ελληνική διατροφική παράδοση»
«Η Μπάρμπα Στάθης αντλεί έμπνευση από την ελληνική διατροφική παράδοση και δημιουργεί νέες γευστικές προτάσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών. Προωθώντας τη θρεπτική αξία των λαχανικών και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, η εταιρεία καινοτομεί μέσα από τα προϊόντα της που σέβονται τις διατροφικές προτιμήσεις των καταναλωτών, τις αξίες της κυκλικής οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, άλλα και τους ρυθμούς και τις ανάγκες της σύγχρονης ζωής. Η νέα σειρά “360° Plant Based Meal” Μπάρμπα Στάθης αποτελούμενη από 6 πρωτότυπους συνδυασμούς ολοκληρωμένων γευμάτων από φυτικά κεφτεδάκια με πατάτες ή ρύζι με λαχανικά και από ζυμαρικά με φυτικό κιμά και λαχανικά, ξεχωρίζει για τη μοναδική γεύση, την υψηλή διατροφική αξία και την ευκολία προετοιμασίας τους, καθώς είναι έτοιμα σε 10-15 λεπτά. Η Μπάρμπα Στάθης μέσω της νέας προϊοντικής σειράς plant based γευμάτων, σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες, θεμελιώνει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και υπογραμμίζει τη δέσμευσή της για ένα μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Αλέξανδρος Μαρκαντωνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Μύλοι Κρήτης

Gold & Silver Winner
ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
«Προσφορά προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, με σεβασμό στη βιώσιμη ανάπτυξη»
«Τα Plant Based Awards είναι ένας σημαντικός νέος θεσμός για την ανάδειξη των ποιοτικών φυτικών προϊόντων. Στα πλαίσια αυτά, η βράβευση των προϊόντων Vero Cereal με δύο βραβεία, ένα χρυσό και ένα ασημένιο, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Τα προϊόντα Vero Cereal βασίζονται σε ελληνικές φυτικές πρώτες ύλες όπως η βρώμη και το χαρούπι. Η βρώμη, πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, προσφέρει ενέργεια και βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το χαρούπι, γνωστό για την υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα, προσδίδει γλυκύτητα και θρεπτική αξία. Η επιλογή αυτή των Μύλων Κρήτης και του Vero Cereal αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για προσφορά προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, με σεβασμό στη βιώσιμη ανάπτυξη και τον καταναλωτή».

Διονύσης Κασωτάκης, Commercial Director FMCG, Loulis Food Ingredients

Gold Winner
LOULIS FOOD INGREDIENTS AE
«Προϊόντα υψηλής ποιότητας που δημιουργούν αξία για την ανθρώπινη διατροφή»
«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη χρυσή βράβευσή μας στην κατηγορία “Best Plant Based Ingredients” για το μείγμα Easy Bake Vegan Κέικ με γεύση λεμόνι του brand “Μύλοι Αγίου Γεωργίου” στα φετινά Plant Based Awards. Το Κέικ με γεύση λεμόνι ανήκει στη σειρά μειγμάτων “Vegan Easy Bake” που αποτελείται από 3 προϊόντα (Μείγμα για Κέικ Λεμόνι, Μείγμα για Pancake και Μείγμα για Κρέπες) που με την εγγύηση των Μύλων Αγίου Γεωργίου, ήρθε για να κάνει την καθημερινή απόλαυση vegan! Με την προσθήκη απλών υλικών και μόλις 2 λεπτά προετοιμασίας, μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει οικονομικά, εύκολα και γρήγορα, με σίγουρο αποτέλεσμα, το πιο αρωματικό και γευστικό vegan κέικ με γεύση λεμόνι! Για εμάς στη Loulis Food Ingredients, αποτελεί δέσμευση η δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας και καινοτομίας που δημιουργούν αξία για την ανθρώπινη διατροφή. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε γευστικές επιλογές, συμβάλλοντας στην εξέλιξη της αγοράς, προωθώντας έναν βιώσιμο τρόπο ζωής».

Τζίνα Φίλιου, Marketing Director, FrieslandCampina Hellas

Silver Winner
FRIESLANDCAMPINA HELLAS
«Αγκαλιάζουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών»
«Ευχαριστούμε θερμά την Βoussias Events για τη διάκριση του Νουνού Φυτικό με το Silver Award στην κατηγορία Plant Based Milk Alternative, η οποία επιβραβεύει ένα λανσάρισμα-σταθμό για τη FrieslandCampina Hellas, καθώς, για πρώτη φορά, εμπλουτίζει τη μεγάλη και απολαυστική γκάμα των θρεπτικών προϊόντων Νουνού και με φυτικές επιλογές. Το βραβείο αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και σημαίνει πολλά τόσο για τους ανθρώπους μας, όσο και για τους καταναλωτές, που εμπιστεύονται το Νουνού για περισσότερα από 90 χρόνια. Συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες και τις νέες τάσεις των σύγχρονων καταναλωτών, που θέλουν να ακολουθήσουν μια υγιεινή και γευστική διατροφή, πάντα με σεβασμό στην κοινωνία και το περιβάλλον».

Πίνακας Νικητών

Keywords
υπηρεσιες, hotel, original, innovation, hellas, food, australia, juice, unilever, κρητη, bio, vegan, award, project, νέα, δις, σεβτ, γνώμονα, προσφορες, official, reporter, site, dna, mythos, iso, εταιρεία, αφοσίωση, ρυζι, easy, κεικ, κρεπες, σημαίνει, κινηση στους δρομους, μετρο, ομαδα διας, βαθμολογιες πανελληνιων 2011, αξια, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, νεος παπας, κοινωνια, ρυζι με λαχανικα, αβ βασιλοπουλος, χαροκοπειο, αξεσουαρ, βασιλοπουλος, βημα, βρωμη, διατροφη, ζυμαρικα, καθημερινη, μοδα, ντοκιμαντερ, οικονομια, υγιεινη διατροφη, φυσικη, φωτογραφιες, dna, iso, unilever, αγορα, αυξηση, ελαιολαδο, αισιοδοξια, αφοσίωση, βαθμολογια, βιωσιμη αναπτυξη, βοηθεια, βραδια, γευση, γεωργιου, γνώμονα, δελτα, δειτε, δις, εγγυηση, ευκολα, ευρω, εκπαιδευση, εμπνευση, ενεργεια, ενημερωση, εξελιξη, εταιρεία, ετων, ευεξια, ζαμπουνης, ζωη, ζωης, ιδεες, ιδιο, ηλιος, η τελετη, ινες, ισορροπημενη διατροφη, κεφτεδακια, λαχανικα, λειτουργια, λεμονι, μεσογειακη διατροφη, μιγμα, μειωση, μικρο, μπορειτε, νουνου, ομαδα, παντα, οραμα, περιβαλλον, ποιοτητα, πρισμα, πωλησεις, σεβτ, σιγουρο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σκηνοθεσια, στιγμα, ταση, υψηλη, φυσικα, φορα, χρυση, χαρα, ιωαννης, award, ανηκει, australia, bio, juice, easy, ενωση, εθνικο, food, γευστικο, hellas, hotel, ιδιαιτερα, innovation, project, κομματι, μπροστα, original, official, reporter, σφουγγαρι, σφουγγαρια, σημαίνει, site, υγειας, vegan, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
Αναδεικνύοντας, Plant Based,anadeiknyontas, Plant Based