Instagram: Θα πλήξουν το social commerce οι αλλαγές στο interface του;

Την απόφασή του να αναδιαμορφώσει το user interface της πλατφόρμας έκανε γνωστό χθες το Instagram, του ομίλου Meta. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τις αρχές Φεβρουαρίου, ξεκινώντας με την ανανέωση του UI, με σκοπό «να καταστεί ευκολότερο για τους χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενο και να έρχονται σε επαφή με τους φίλους και τα ενδιαφέροντά τους», ανέφερε ανακοίνωση της εταιρείας.

Μία εκ των αλλαγών είναι

η κατάργηση του tab «Shop» από το main navigation, με την πλατφόρμα να σημειώνει ότι τα brands θα διατηρήσουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πωλήσεις μέσω αυτής, αφήνοντας υπόνοιες ότι σχεδιάζει να αναθεωρήσει συνολικά το shopping experience της. Επιπλέον, το tab «Reels», το οποίο μέχρι στιγμής καταλαμβάνει κεντρική θέση στο main navigation interface, αναμένεται ότι θα μεταφερθεί δεξιά της διάταξης.

Παρά την ισχυρή επένδυση του Instagram στο social commerce και τα shopping features, το χαμηλό return-on-investment και η στασιμότητα της ανάπτυξης θα μπορούσαν να αιτιολογήσουν την απόφαση της πλατφόρμας για αποπροτεραιοποίηση των αγορών σε αυτήν. Παράλληλα, η μετακίνηση του Reels ενδέχεται να σηματοδοτεί τον μετριασμό του ανταγωνισμού της απέναντι στο TikTok.

(Πηγή: The Drum)

Keywords
Τυχαία Θέματα