Diageo: Η σημαντική ευκαιρία του premiumization προϊόντος και εμπειρίας

Ως ένα σημαντικό πεδίο ευκαιριών για τα επερχόμενα χρόνια εντοπίζει στο premiumization η Diageo. Όπως εξήγησε η Πρόεδρος της Diageo Europe, Soraya Benchikh, μιλώντας στο Shoptalk Europe 2023 που διεξάγεται στη Βαρκελώνη από 9 έως 11 Μαΐου, οι καταναλωτές θέλουν, πλέον, να πίνουν «better but not more».

Ενώ, εν μέσω πληθωριστικής κρίσης, εξακολουθούν να αναζητούν τις προσφορές,

υπάρχει, όμως, σαφής στροφή στην επιλογή ποιοτικά καλύτερων προϊόντων, όπως τόνισε. Και αυτό συνιστά για την Diageo μια σημαντική ευκαιρία για premiumization των προϊόντων του χαρτοφυλακίου της. Ανέφερε πως ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες η κατηγορία των super premium plus ποτών (reserve όπως την ονόμασε) αντιστοιχεί στο 42% της συνολικής αξίας των πωλήσεων της Diageo στην Ευρώπη, το ποσοστό αυτό είναι μόλις 10%, ήτοι έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως ζωτικής σημασίας τη συνεργασία της βιομηχανίας με τους retailers, τόσο για το premiumization της εμπειρίας του καταναλωτή από το προϊόν, που είναι, πλέον, το βασικό ζητούμενο των καταναλωτών, ειδικά για προϊόντα όπως αυτά που έχει η Diageo στο χαρτοφυλάκιό της, όσο και γιατί μόνον μέσω συνεργασίας μπορεί να γίνει πραγματική αξιοποίηση των data ή του «power of data» όπως είπε η Benchikh.

Τέλος, ως προς το αν η Diageo θα επικεντρωθεί στην παρουσία της στον φυσικό ή τον ψηφιακό κόσμο τα επόμενα χρόνια, η Soraya Benchikh απάντησε: «Θα είμαστε όπου οι καταναλωτές θέλουν να είμαστε». Τόνισε, όμως, ότι το πρώτο σημείο επαφής του καταναλωτή με το brand είναι στον ψηφιακό κόσμο και για αυτό «η εμπειρία αυτή πρέπει να είναι συναρπαστική».

Keywords
Τυχαία Θέματα