Metro ΑΕΒΕ: Πιλοτική εφαρμογή νέων υπηρεσιών στα My Market

Τα οικονομικά της αποτελέσματα, καθώς και τις επενδύσεις και τα σχέδια που ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα παρουσίασε χθες η Metro ΑΕΒΕ σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε. Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Η Metro ΑΕΒΕ κατάφερε το 2022, όπως ειπώθηκε, να αυξήσει τόσο τον κύκλο εργασιών όσο και την κερδοφορία της, παρά τις απαιτητικές συνθήκες της αγοράς. Ενδεικτικά, οι ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις έφτασαν τα 1.501 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 9,5%. Αναφερόμενος στα My Μarket,

o Αριστοτέλης Παντελιάδης επεσήμανε ότι σχεδιάζεται για το 2023, η δημιουργία 25 νέων καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των My Μarket Local, του μοντέλου δικαιόχρησης (franchise) στο οποίο πρόσφατα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Μέχρι το τέλος του 2025, το πλάνο ανάπτυξης περιλαμβάνει συνολικά 80 My Μarket Local. Επίσης, σε επίπεδο καταστημάτων My Market, βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο δοκιμής το project «Σειρά χωρίς αναμονή» σε πάγκους τυριών-αλλαντικών, το οποίο θα βρίσκεται σε 6 καταστήματα έως το τέλος Μαΐου.

Σε πιλοτική εφαρμογή σχεδιάζεται να τεθεί και η έκδοση αποδείξεων λιανικής στην αγγλική γλώσσα, ενώ τον Ιούνιο θα τοποθετηθούν και ταμεία self check-outs σε 2 καταστήματα της αλυσίδας. Σε επίπεδο e-commerce, το eshop.mymarket.gr διαθέτει νέα πλατφόρμα και θα ενοποιηθεί με το site mymarket.gr. Όσον αφορά στα Metro Cash & Carry, η αλυσίδα μεγιστοποίησε τη διείσδυσή της στις επιχειρήσεις HoReCa και διατήρησε την καλή της πορεία στο κλάδο της μεταπώλησης, ενώ σημείο αναφοράς για το 2022 υπήρξε το λανσάρισμα του eshop.metrocashandcarry.gr.

Ο κύκλος εργασιών της Metro ΑΕΒΕ για το 2023 εκτιμάται ότι θα κινηθεί στα 1.580 εκατ. ευρώ, ενώ στον σχεδιασμό ανάπτυξης των Metro Cash & Carry έχει προβλεφθεί 1 dark store και 3 hubs. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στοχεύοντας στην ενεργειακή ουδετερότητα των εγκαταστάσεων και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο στον κλάδο, πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών.

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του 2023, θα έχουν εγκατασταθεί 97 σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 25MW, που θα εξασφαλίζουν το 30% των ενεργειακών απαιτήσεων της εταιρείας.

Προτεραιότητα αποτελεί και ο Ψηφιακός μετασχηματισμός, καθώς η πρόκληση για τη Metro είναι, σταδιακά, κάθε πόστο εργασίας να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες παροχής πληροφοριών και ψηφιακής εξυπηρέτησης, αναβαθμίζοντας την εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων και την εμπειρία των πελατών. Τέλος, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στους ανθρώπους της, δίνοντας αυξήσεις και πρόσθετες παροχές ύψους 8,5 εκατ. ευρώ τη διετία 2022-2023, καθώς και με ένα πολυσύνθετο πλάνο εκπαίδευσης και δράσεις εσωτερικής επικοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα