Το PSI+ κρίνει και το χρόνο των πρόωρων εκλογών

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Όσο εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις για το PSI+, ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν υφίσταται.

Αν για οποιονδήποτε λόγο θα έπρεπε να στηθούν κάλπες, αυτό θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία και τη χώρα, επιμένουν απ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αρμόδιες υψηλόβαθμες πήγες του υπουργείου Οικονομικών ισχυρίζονται ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, όταν τους ζητείται

να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες, αρνούνται, υποστηρίζοντας ότι δεσμεύονται από αυστηρό γράμμα εμπιστευτικότητας.

Οι πληροφορίες, πάντως, επιμένουν ότι τις τελευταίες ώρες σημειώνεται μια μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο η κατάσταση ήταν και παραμένει οριακή. Ο στόχος της συμμετοχής στη διαδικασία του 90% των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, ήταν και παραμένει, εξαιρετικά δύσκολος.

Η διαπραγμάτευση για το επιτόκιο της διαδικασίας είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της όλης ιστορίας και η βασική αιτία των αποχωρήσεων που σημειώνονται απ τη διαδικασία. Πρόσφατο παράδειγμα, η περίπτωση ισπανικού fund, που έκρινε ότι η προτεινόμενη απόδοση είναι ασύμφορη κι αποχώρησε απ τη διαπραγμάτευση. Προς το παρόν πάντως τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

Οι δυο πλευρές εμφανίζονται εξαιρετικά απόλυτες στις θέσεις τους και κανείς δεν ξέρει που θα κλείσει αυτός ο κύκλος, που βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα