Ο Ομπάμα επικράτησε των Ρεπουμπλικάνων!

Μετά από επανειλημμένες αρνήσεις και συνεχείς διαπραγματεύσεις, οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων είπαν το «ναι» στην δίμηνη παράταση των φοροαπαλλαγών για τους μισθωτούς, καθώς και του επιδόματος ανεργίας, πέραν της 31ης Δεκεμβρίου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί σαφώς νίκη του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος και οποίος χαρακτήρισε τη συμφωνία "καλή είδηση".

Αφού απέρριψε στις αρχές της εβδομάδας συμβιβαστική πρόταση που ψηφίσθηκε από τη Γερουσία, ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας

στη Βουλής Τζον Μπέινερ ανακοίνωσε το βράδυ ότι δέχεται την παράταση για δύο μήνες των φοροαπαλλαγών και των επιδομάτων ανεργίας, διευκρινίζοντας ότι κατόπιν συμφωνίας με τον επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ριντ, θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο σώματα του Κονγκρέσου για την παράταση στη συνέχεια των φοροαπαλλαγών μέχρι το τέλος του 2012.

Η συμφωνία περιλαμβάνει συμπληρωματικά μέτρα υπέρ των μικρών επιχειρήσεων, ώστε να εξασφαλισθεί μία αξιοπρεπής υποχώρηση για το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο και ο Τζον Μπέινερ δήλωσε ότι θα φροντίσει για την έγκρισή της σήμερα, ώστε να γίνει δυνατή στη συνέχεια η επικύρωσή της από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα