Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο κ. Σόιμπλε.

«Η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα στην πολιτική σταθεροποίησης του ευρώ», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε σημερινή συνέντευξη στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung.

«Η καγκελάριος είναι μια από τις κεντρικές προσωπικότητες

της Ευρώπης», σημειώνει και προσθέτει ότι «κρατήσαμε σταθερή πορεία στην ευρωπαϊκή πολιτική, κι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί προς το συμφέρον της Γερμανίας και του μέλλοντός μας».

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle αρνητικά απάντησε ο Σόιμπλε στο ερώτημα εάν μετά τις εκλογές θα δοθούν περισσότερα χρήματα για ανάπτυξη και απασχόληση, όπως ζητούν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

«Είμαι κι εγώ υπέρ της ανάπτυξης και των περισσότερων θέσεων εργασίας, αλλά λογική δημοσιονομική πολιτική και μεταρρυθμίσεις είναι ο καλύτερος δρόμος προς τα εκεί. Δημοσιονομικά ελλείμματα δεν αποτελούν λύση, αλλά επιτείνουν το πρόβλημα» υπογραμμίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, που υπογραμμίζει ότι χώρες με σταθερές δημοσιονομικές επιδόσεις διαθέτουν την καλύτερη και βιωσιμότερη οικονομική ανάπτυξη αναφέροντας το «καλό παράδειγμα» της Ισπανίας και της Ελλάδας, που βρίσκεται «σε καλό δρόμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα