Γιατί κλείνει το κατάστημα της Louis Vuitton στην Κηφισιά;

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο λόγος για τον οποίο κλείνει το κατάστημα της Luis Vuitton έχει να κάνει με την τουριστική κίνηση στην πρωτεύουσα, πρωτίστως, αλλά και με την συρρίκνωση της εγχώριας ζήτησης λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η διοίκηση της Luis Vuitton Hellas αποφάσισε να συγχωνευθεί στο τέλος Οκτωβρίου το κατάστημα της Κηφισιάς

με αυτό της Βουκουρεστίου και το προσωπικό θα μεταφερθεί εκεί. Δεδομένου ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει είναι μια στρατηγική κίνηση, καθώς η πλειονότητα των πελατών της ελληνικής θυγατρικής του γαλλικού οίκου μόδας είναι Ρώσοι και Κινέζοι, οι οποίοι όταν επισκέπτονται την Αθήνα διαμένουν στα ξενοδοχεία πέντε αστέρων του Συντάγματος.

Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που δίνουν μια άλλη διάσταση στο εν λόγω «λουκέτο». Σύμφωνα με αυτό, έπεσε το επίπεδο της αγοράς των βορείων προαστίων, και δεν μπορεί να λειτουργεί σε μία περιοχή γεμάτη σουβλατζίδικα. Ο δήμαρχος της περιοχής κ.Χιωτάκης δηλώνει: «Η οικονομική κρίση που αναγκάζει πολλά καταστήματα να κλείσουν όχι μόνο λόγω πτώσης του τζίρου, αλλά και λόγω μείωσης των ενοικίων. Η μετατροπή των καταστημάτων από εμπορικά σε καταστήματα πρόχειρου φαγητού, σε πολλές πόλεις μακροπρόθεσμα έχει την υποβάθμιση των εμπορικών κέντρων. Έτσι, φίρμες που είναι διεθνείς και η ύπαρξή τους και μόνο ανεβάζει την αξία των εμπορικών κέντρων απομακρύνονται και στη θέση τους μπαίνουν καταστήματα με πρόχειρα φαγητά».

Ωστόσο από το Γραφείο Τύπου της Louis Vuitton στην Ελλάδα αρνήθηκαν να σχολιάσουν αυτό το σενάριο και δηλώνουν ότι πρόκειται για απόφαση από τα κεντρικά της Γαλλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα