Νέο «βέτο» της ΝΔ για την απελευθέρωση φορτηγών

Εκρηκτικό είναι πλέον το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς η ΝΔ θέτει νέο «μπλόκο» στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση φορτηγών.

Μετά την άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων και τους απίστευτους διαλόγους που αντάλλαξαν τα μέλη του υπουργικού, η ένταση

μεταφέρθηκε ση Βουλή, όπου τα μέλη συζητούσαν ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης υπέβαλλε τροπολογία για την απελευθέρωση των φορτηγών και των βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσεως. Ωστόσο, η τροπολογία δεν συζητήθηκε καν, καθώς είχε κατατεθεί εκπρόθεσμα, ενώ το περιεχόμενό της ήταν άσχετο με το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αιφνιδιασμένος με το περιεχόμενο της τροπολογίας δήλωσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, ενώ ο τομεάρχης Μεταφορών της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι όχι απλά δεν θα συζητήσει την τροπολογία, αλλά δεν θα την ψηφίσει, καθώς δεν αποτελεί απαίτηση της τρόικας.

Απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, που κατήγγειλε ότι οι διατάξεις που προβλέπει αποτελούν επιταγή της τρόικας.

Η τροπολογία ορίζει ότι η απελευθέρωση των φορτηγών και βυτιοφόρων θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2012. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στις 10 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ η ισχύς του θα είναι αναδρομική από τις αρχές του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα