Λ. Παπαδήμος: Αναμενόμενες οι διαφορετικές απόψεις

Η σύγκλιση απόψεων αποτελεί την επιδίωξη της κυβέρνησης, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη διάρκεια του «ηλεκτρισμένου» υπουργικού συμβουλίου, που σημαδεύτηκε από κόντρες μεταξύ υπουργών και τον «άγριο» καυγά μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Μάκη Βορίδη.

«Είναι αναμενόμενο σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Αλλά, ο σκοπός μας είναι να χρησιμοποιήσουμε

τις διαφορετικές απόψεις προκειμένου να εμπλουτίσουμε τη συζήτηση και να διαμορφώσουμε ένα τελικό σχέδιο νόμου που θα είναι όσο το δυνατόν ευρύτερα αποδεκτό», τόνισε ο κ. Παπαδήμος.

Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε, εφόσον η σύγκλιση απόψεων δεν είναι εφικτή για επιμέρους θέματα, για να λειτουργήσει το υπουργικό, θα πρέπει να εγκριθεί ένα νομοσχέδιο με πλειοψηφία. Οι διαφορετικές απόψεις μπορούν να εκφραστούν στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή, διευκρίνισε.

Στην εισαγωγική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Παπαδήμος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, επεσήμανε ότι η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος απονομής δικαιοσύνης είναι «βασική προτεραιότητα στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που καλείται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση».

Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος, σημείωσε ο πρωθυπουργός, θα ενθαρρύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις και την οικονομική δραστηριότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα