Κόντρα Ολάντ-Κάμερον για τη φορολογία των επιχειρηματιών

Αιχμηρή απάντηση από το Παρίσι έλαβε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον για την πρόσκληση που απήυθυνε σε τους Γάλλους επιχειρηματίες να βρουν «καταφύγιο» στην άλλη πλευρά της Μάγχης για να γλιτώσουν την υψηλή φορολογία της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Ολάντ


Στη δήλωση του Κάμερον ότι είναι πρόθυμος να «στρώσει το κόκκινο χαλί» στους επιχειρηματίες και στην επίθεσή του στη φορολογική πολιτική της Γαλλίας, ο Φρανσουά Ολάντ απαντά ότι «ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για όσα λέει» και υπουργοί

του συμπληρώνουν πως οι Γάλλοι επιχειρηματίες είναι πατριώτες και το «κόκκινο χαλί κατά μήκος της Μάγχης κινδυνεύει να... βραχεί».

«Ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για ό,τι λέει. Εγώ είμαι. Σε μια εποχή που η συνοχή των Ευρωπαίων πρέπει να είναι ισχυρή, δεν θα κάνω τίποτα που θα μπορούσε να την καταστρέψει» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης ύπου στο Λος Κάμπος, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της G20.

«Η δική μου ευθύνη σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής είναι να εξασφαλίσω ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό δεν θα ξεφύγω με κανένα τρόπο από τους πολύ σημαντικούς στόχους. Η Ευρώπη και ο κόσμος ανησυχούν και τίποτα δεν θα με αποσπάσει από το στόχο μου» επέμεινε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός καταφέρθηκε εναντίον του σχεδίου του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να αυξήσει τους φόρους για τα υψηλά εισοδήματα.

«Όταν η Γαλλία εφαρμόσει ποσοστό φορολόγησης ύψους 75% για την ανώτατη βαθμίδα φόρου εισοδήματος θα στρώσουμε κόκκινο χαλί και θα υποδεχθούμε περισσότερες γαλλικές επιχειρήσεις, που θα πληρώνουν λιγότερους φόρους στη Βρετανία» σημείωσε ο Κάμερον.

Ο Ολάντ είχε δεσμευθεί στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι θα αυξήσει στο 75% το ποσοστό του φόρου για τα εισοδήματα άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ σε ετήσια βάση. Πάντως, το επιτελείο του έχει διευκρινίσει ότι για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους ενδέχεται να επιβληθεί πλαφόν σε άλλους άμεσους φόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα