Φώτης Κουβέλης: Η Ελλάδα κινδύνευσε πραγματικά

Στην επιλογή της ΔΗΜΑΡ να λάβει μέρος στην κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Φώτης Κουβέλης.


Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ελληνική εφημερίδα του Σύδνεϋ «Ελλήνων Λόγος», ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε: «Η Ελλάδα κινδύνευσε πραγματικά. Βρέθηκε με

τεράστιο μη διαχειρίσιμο δημόσιο χρέος και τέθηκε εκτός αγορών. Δεν υπήρχαν πολλές επιλογές».

Και πρόσθεσε: «Η Δημοκρατική Αριστερά, με αίσθημα ευθύνης, επέλεξε αντί για την ευκολία της αντιπολίτευσης το δύσκολο δρόμο της αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ο στόχος που θέσαμε για τη διάσωση της χώρας, την αποφυγή της χρεωκοπίας και την παραμονή μας στην Ευρώπη και στο ευρώ, έχει εν πολλοίς επιτευχθεί. Η πολιτική σταθερότητα, που εξασφαλίστηκε και με τη συμβολή μας, και η προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, μαζί με τη διαφαινόμενη μεταστροφή των ευρωπαϊκών πολιτικών, θα επιτρέψουν στη χώρα μας να βγει από το τούνελ»

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι Έλληνες του Εξωτερικού από τις κυβερνήσεις.

«Η πολιτική απέναντι στην ομογένεια είναι αλήθεια ότι δεν απέφυγε κατά το παρελθόν την εμπλοκή με στενά μικροπολιτικά και πελατειακά συμφέροντα, αντί να αποτελέσει αντικείμενο σοβαρού εθνικού σχεδιασμού. Και αυτό θέλουμε τώρα να προωθήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα