Η Aprilia συνεχίζει με νίκες-Ο Laverty νικητής του δεύτερου αγώνα

Οι δυο αναβάτες της Aprilia βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης του Παγκόσμιου πρωταθλήματος: o Sylvain Guintoli στην πρώτη θέση της κατάταξης, με τον ομόσταυλο του Eugene Laverty να ακολουθεί στη δεύτερη.

Η Aprilia πρώτη και στη κατάταξη κατασκευαστών.

Η αγωνιστική ομάδα της Aprilia,

αποδείχτηκε κορυφαίος παίκτης στον τέταρτο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος SBK, στη Monza. Το Σαββατοκύριακο τελείωσε με τους σημαιοφόρους της Aprilia, Guintoli και Laverty να τερματίζουν στην πρώτη και δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος αντίστοιχα. Επιπλέον, η Aprilia με τους πολύτιμους βαθμούς που κερδήθηκαν, ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση της και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και τώρα προπορεύεται με 172 βαθμούς. Ακολουθούν οι BMW (144), Kawasaki (127), Honda (78), Suzuki (68) και Ducati (52).

Και στους δύο αγώνες που πραγματοποιήθηκαν, οι τέσσερις αναβάτες - Laverty, Guintoli, Melandri και Sykes - άφησαν πολύ γρήγορα τους άλλους αγωνιζόμενους πίσω και ρίχτηκαν σε μία δυνατή μάχη για τη νίκη μέχρι την τελευταία στροφή. Μετά από πολλές ανατροπές και ένα θεαματικό αγώνα, οι δύο αναβάτες της Aprilia τερμάτισαν στην τρίτη (Laverty) και τέταρτη θέση (Guintoli) πίσω από τους Melandri και Sykes.

Η δεύτερη και πολύ γρήγορη κούρσα - η οποία έληξε με μια μέση ταχύτητα άνω των 201 χλμ/ώρα -ακολούθησε το ίδιο σενάριο, με το κουαρτέτο να παίρνει γρήγορα εμφανές προβάδισμα. Οι αναβάτες της Aprilia οδήγησαν την κούρσα μέχρι τέλους: πρώτος ο Laverty για επτά γύρους και στη συνέχεια ο Guintoli για τους επόμενους οκτώ. Ο Laverty ανέλαβε ηγετικό ρόλο στους τελευταίους δύο γύρους και τερμάτισε τελικά πρώτος, μπροστά από τους Melandri, Guintoli και Sykes. Λίγο πριν το τερματισμό , όμως ο Sykes πέρασε πάνω από το Roggia chicane και κατά την είσοδο του, ανέκοψε τον Guintoli.

Με αφορμή αυτό το γεγονός η Aprilia έκανε ένσταση στους αγωνοδίκες, η οποία μετά έγινε δεκτή δίνοντας ποινή 1 δευτερόλεπτο στον Sykes και την μεταφορά του στην 4η θέση με τον Guintoli να ανεβαίνει πλέον στην 3η θέση. Επιπλέον στις πρώτες έξι θέσεις, έχουμε την παρουσία ακόμη τεσσάρων RSV4, με τον Fabrizio στην πέμπτη και τον Giugliano στην έκτη θέση.

Με αυτή τη νίκη, την τρίτη συνολικά για αυτή τη σεζόν - μετά από εκείνη στο Phillip Island και τον τελευταίο γύρο στο Assen- ο Laverty βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, με τον ομόσταυλό του, Sylvain Guintoli να ηγείται της βαθμολογίας.

Ο Γάλλος αναβάτης της Aprilia ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής σήμερα. Η τρίτη και τέταρτη θέση σίγουρα δεν τον ικανοποιούν ολοκληρωτικά, αλλά είναι σημαντικοί πόντοι για τη συνολική διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος.

"Ήταν μια σπουδαία ημέρα για μένα. Μετά το βάθρο στον πρώτο αγώνα, ήταν ωραία που κατάφερα να πάρω τη νίκη στο δεύτερο. Ειδικά μετά την απογοήτευση που δεν κατάφερα να διαχειριστώ σωστά την κατάσταση στον πρώτο αγώνα και να πάρω την πρώτη θέση". Με τη νίκη του πάντως αυτή, ο Laverty είναι 13 βαθμούς πίσω από τον ομόσταυλό του, αν και - όπως τονίζει - τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν δεν είχε εγκαταλείψει και στους δυο αγώνες στην Aragon. Όπως και να 'χει, δηλώνει χαρούμενος που η Aprilia έχει αποδειχτεί ανταγωνιστική σε κάθε πίστα που έχει βρεθεί μέχρι τώρα.
"Δείξαμε ότι είμαστε γρήγοροι και σταθεροί σε δυο πολύ διαφορετικές πίστες, στο Assen και στην Monza", συνέχισε ο οδηγός της Aprilia. "Η RSV4 μου τα πήγε εξαιρετικά Σ' αυτή την πίστα, η ταχύτητα και η ισορροπία της μοτοσυκλέτας είναι ουσιώδη ζητήματα. Στη βαθμολογία η θέση μας είναι πολύ καλή, δεδομένου του τι έγινε στην Aragon. Τα έχουμε όμως αφήσει πίσω μας αυτά και στόχος μου είναι να τα πάω καλά και στον επόμενο γύρο στο Donington".

"Τι συναρπαστικό Σαββατοκύριακο", δήλωσε ο Sylvain Guintoli! "Ο πρώτος αγώνας ξεκίνησε πολύ δυνατά, ένιωθα ότι πάω πολύ γρήγορα μέχρι το μέσον της διαδρομής αλλά στη συνέχεια το συναίσθημα μου έπεσε, οπότε η τέταρτη θέση ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να πετύχω. Στο δεύτερο αγώνα, είχα σίγουρα καλύτερο ρυθμό. Οι άλλοι αγωνίζονταν συνέχεια ώστε να με προσπεράσουν μέχρι που τα κατάφεραν στους τελευταίους δύο γύρους. Δεν ήμουν σε θέση να συναγωνιστώ τον ρυθμό που επέβαλαν οι Eugene και Melandri. Θεωρώ, πως η απόφαση που ελήφθη σχετικά με τον χειρισμό του Sykes ήταν σωστή και είμαι πολύ χαρούμενος με την τρίτη θέση και τους πολύ σημαντικούς βαθμούς που καταφέραμε να πάρουμε''.

Keywords
Τυχαία Θέματα