Αντιπυρηνική διαδήλωση στην Ιαπωνία

Μεγάλης έκτασης διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία, κατά της έναρξης της λειτουργίας ενός πυρηνικού αντιδραστήρα.

Κόσμος κάθε ηλικίας «πλημμύρισε» το Τόκιο στη σημερινή διαδήλωση των πολιτών, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο εκφράζουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να θέσει εκ νέου σε λειτουργία το Σαββατοκύριακό

έναν πυρηνικό αντιδραστήρα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση μετά το πυρηνικό ατύχημα της Φουκοσίμα, πέρυσι τον Μάρτη. Σε δύο ημέρες, θα τεθεί σε λειτουργία ο αντιδραστήρας αρ. 3 του πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου Όι, το οποίο βρίσκεται στις ακτές της Ιαπωνίας.

Την έναρξη της λειτουργίας ενέκρινε ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιοσιχίκο Νόντα, ο οποίος σήμερα είδε τους δρόμους γύρω από το γραφείο του να είναι γεμάτοι από το εξαγριωμένο πλήθος, που φοβάται μη ζήσει ξανά τον εφιάλτη της Φουκοσίμα.

Αντιπυρηνικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σχεδόν κάθε εβδομάδα στο Τόκιο, όπου χάρη στην πίεση της κοινής γνώμης έχει αποφευχθεί η επαναλειτουργία 50 πυρηνικών αντιδραστήρων μετά το κλείσιμό τους στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου για εργασίες συντήρησης.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ωστόσο, η συμμετοχή του κόσμου ολοένα αυξάνεται. Αν και ο ιάπωνας πρωθυπουργός είχε δηλώσει στα μέσα Δεκεμβρίου ότι η κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα έχει τεθεί υπό έλεγχο, το 92% των Ιαπώνων που πήραν μέρος σε μια δημοσκόπηση εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην περιοχή, όπως ανέφερε η εφημερίδα Tokyo Shimbun σε άρθρο της τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, το 80% των ερωτηθέντων τασσόταν υπέρ της αποδέσμευσης της χώρας από την πυρηνική ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιπυρηνική, Ιαπωνία,antipyriniki, iaponia