Ζητά άνοιγμα του φακέλου Μιλόσεβιτς

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ερευνητικής Επιτροπής για το Τραπεζικό Σύστημα και την Κυπριακή Οικονομία Γεώργιο Πική, ο «ισχυρός άνδρας» της ΜIG Ανδρέας Βγενόπουλος ζητά να ανοίξει ο φάκελος Μιλόσεβιτς, τον οποίο οι κυπριακές αρχές δεν έχουν αγγίξει εδώ και χρόνια.

Ειδικότερα, ο κ. Βγενόπουλος επισημαίνει ότι ένα σημαντικό θέμα, που εφόσον διερευνηθεί, «θα καταδείξει

κατά την άποψή μου τον τρόπο λειτουργίας ενός διαπλεκόμενου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου που έχει μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της Κύπρου, είναι η υπόθεση Μιλόσεβιτς». Πιστεύω, αναφέρει, ότι έχετε την εξουσία να αποκαλυφθούν πλέον όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης: α) Ποιοι ήταν οι δικαιούχοι αυτών των χρημάτων που ήλθαν στην Κύπρο, ποια ήταν τα ποσά και ποια ήταν η νόμιμη αιτία κτήσεώς τους. Β) Σε ποιους λογαριασμούς κατέληξαν και ποιοι ήταν οι δικαιούχοι αυτών των λογαριασμών. Γ) Πού εστάλησαν τελικώς αυτά τα ποσά και για ποια νόμιμη αιτία. Δ) Έγιναν παρανομίες και από ποιους (τραπεζίτες, επόπτες, πολιτικούς κλπ).

«Εάν λάβετε υπόψη σας ότι η Κύπρος δεν θα είχε φθάσει μέχρι εδώ, εάν δεν αιωρούντο κατηγορίες περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και ότι η υπόθεση Μιλόσεβιτς ήταν αυτή που εξέθεσε την Κύπρο διεθνώς χωρίς ποτέ να υπάρξει διαφάνεια ή τιμωρία κάποιου υπευθύνου, ελπίζω, θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η σχετική έρευνα είναι κεφαλαιώδους σημασίας διότι θα αποδείξει μεταξύ άλλων και την ευαισθησία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε τέτοια σοβαρά θέματα στη νέα εποχή που αναγκαστικά έχει οδηγηθεί η χώρα.

Για την περίοδο των εργασιών της Λαϊκής Τράπεζας με την ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου υπήρξα μη εκτελεστικός πρόεδρος υπάρχει πληθώρα επίσημων στοιχείων, αναφορών, αξιολογήσεων, ακόμη και δικαστικών αποφάσεων της ελληνικής ποινικής δικαιοσύνης προς υποβοήθηση του έργου σας».

Υπάρχουν όμως, υποστηρίζει, και «έρευνες» και «πορίσματα» που συνετάγησαν «με την πρωτοβουλία των εχθρικών και προκατειλημμένων διοικήσεων που μας διαδέχθηκαν με στόχο να αποπροσανατολίσουν από τις δικές τους ευθύνες, αφού παρέλαβαν μια τράπεζα, που παρότι επλήττετο λόγω της κρίσης, ήταν ακόμη υγιής και με τις δικές τους ενέργειες και παραλείψεις κυριολεκτικά την διέλυσαν».

Τέλος, δηλώνει ότι είναι πρόθυμος να συνεργασθεί με την Επιτροπή για να συμβάλει «στην αποκάλυψη και τεκμηρίωση όλων εκείνων των γεγονότων που θα σας βοηθήσουν στα σχετικά πορίσματά σας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα