Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων φαρμάκων

Εξοντωτικές θα είναι οι ποινές σε όσους συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς, παρανομίας και κλοπής στον χώρο του φαρμάκου, υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς. Έντεκα άτομα έχουν συλληφθεί, ενώ έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος άλλων δύο για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης παράνομων φαρμάκων και σκευασμάτων εξωσωματικής γονιμοποίησης. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο γιατροί από κλινική

της συμπρωτεύουσας, δύο ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών και ένας ιδιοκτήτης φαρμακείου.

Η αστυνομία και το ΣΔΟΕ ανακοίνωσαν ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν και νεαρές γυναίκες από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, οι οποίες έναντι χιλίων ευρώ λάμβαναν τα σκευάσματα και στη συνέχεια παρείχαν τα ωάρια τους για εξωσωματική γονιμοποίηση σε γιατρούς της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ περισσότερα από 1.000 σκευάσματα εξωσωματικής, μη εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, έχουν εισαχθεί από τον περασμένο Οκτώβριο λαθραία από την Τουρκία, ενώ σε αποθήκες έχουν βρεθεί χιλιάδες φάρμακα, η αξία των οποίων αποτιμάται κοντά στις 140.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις, έως τώρα, εκτιμήσεις του ΣΔΟΕ ο τζίρος αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ.

Ανακοίνωση ΠΦΣ

Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του κυκλώματος, που εμπλέκεται στην παράνομη διακίνηση φαρμάκων για εξωσωματική γονιμοποίηση, ζητάει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, από τις διωκτικές Αρχές ζητά πλήρη και αναλυτική ενημέρωση, προκειμένου -όπως αναφέρει- να συμβάλει από την πλευρά του «στην παραδειγματική τιμωρία και απομόνωση των ελάχιστων φαρμακοποιών που με τη συμπεριφορά τους, εκθέτουν το σύνολο του κλάδου».

Keywords
Τυχαία Θέματα