Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή συνέλευση στο Θεαγένειο

Ανοιχτή Γενική Συνέλευση ενόψει της απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 13-14 Μαρτίου, με αίτημα την απόσυρση το νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τις καταργήσεις οργανισμών, πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων του Θεαγενείου στην αυλή του νοσοκομείου.

Η πρόεδρος του Σωματείου, Αθηνά Γραμματικοπούλου, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

ότι το νομοσχέδιο προβλέπει ποσοστό 15% των δημοσίων υπαλλήλων να αξιολογείται κάτω από τη βάση και αυτό πιθανόν να τους οδηγήσει σε διαθεσιμότητα.

"Στην επόμενη Βουλή θα καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και οι υπηρεσίες θα ανατεθούν σε ιδιώτες. Ήδη, βλέπουμε στα νοσοκομεία να έχει ανατεθεί η φύλαξη, η σίτιση, η καθαριότητα και η τεχνική υπηρεσία σε εργολάβους. Έτσι, οι εργαζόμενοι ωθούνται σε μαύρη εργασία" είπε η κ. Γραμματικοπούλου.

Ανέφερε ακόμη ότι στο Θεαγένειο έχει μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη από 24 εκατομμύρια το 2013 σε 20 εκατομμύρια για το 2014 επισημαίνοντας ότι "στο νοσοκομείο δεν υπάρχει κεντρική μονάδα διάλυσης φαρμάκων, με συνέπεια η δουλειά αυτή να γίνεται σε κάθε κλινική και να υπάρχει έτσι σπατάλη φαρμάκων, ενώ η διοίκηση στο πλαίσιο του περιορισμού των δαπανών έκοψε το γάλα των νυχτερινών εργαζομένων".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα