Επεισόδια στο κέντρο – Διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έσπασαν το μπλόκο της αστυνομίας

12:08 6/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Στην οδό Κολοκωτρώνη, οι διαδηλωτές έσπασαν για μια στιγμή το μπλόκο της αστυνομίας. Μετά από συγκρούσεις και χημικά, οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο μπλόκο τους.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη ενώ συνδικαλιστές έχουν τραυματιστεί, όπως και ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης.

Οι εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων, είχαν κλείσει ραντεβού στο υπουργείο

Εργασίας με τον Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να του εκθέσουν τις θέσεις τους για το καυτό θέμα της ανεργίας, που πλήττει ιδιαίτερα τους κλάδους της οικοδομής, της κλωστοϋφαντουργίας και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Ο Γιάννης Βρούτσης, ακύρωσε σύμφωνα με τις καταγγελίες, το ραντεβού την τελευταία στιγμή, λόγω της συνάντησης με τους επικεφαλής της Τρόικας, όπου θα συζητηθεί το θέμα της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων.

Οι συγκεντρωμένοι επεδίωξαν να κατευθυνθούν στο υπουργείο Οικονομικών, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και προσπάθησε να εμποδίσει τους διαδηλωτές, αλλά ορισμένοι κατάφεραν να περάσουν και να κατευθυνθούν στο Υπουργείο Οικονομικών όπου πραγματοποιείται σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα.

Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση για την ανεργία ξεκίνησε στην Ομόνοια με τη συμμετοχή του Π ΑΜΕ και συνδικάτων Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, του Μετάλλου Αττικής, την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και την Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.

Κλειστή αυτή την ώρα είναι η Σταδίου.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου στην Αθήνα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύονται από τις 08.00 μέχρι τις 19.00 οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στους εξής δρόμους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) – Ομήρου – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) – Καψάλη – δεξιά Ηροδότου – αριστερά Υψηλάντου – δεξιά Γενναδίου – Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής – Β. Κωνσταντίνου – Β. Όλγας – Β. Αμαλίας – αριστερά Φιλελλήνων – αριστερά Μητροπόλεως – δεξιά Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

Κλειστός θα είναι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα από τις 13:30.

Keywords
Τυχαία Θέματα