Τέλος στη νοθεία των καυσίμων στις Ενόπλες Δυνάμεις

Ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα, είναι η νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, που απέφερε εκατοντάδες εκατομμύρια παράνομα κέρδη ετησίως στα κυκλώματα των πάσης φύσεως προμηθευτών, που μέχρι πρότινος καλυπτότανε από χουντικά νομοθετήματα.

Για περισσότερα από 10 χρόνια ο Γιώργος Σούρλας με τεκμηριωμένες στοιχεία και προσκομίζοντας ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία στις Δικαστικές αρχές, υποστήριζε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν νοθευμένα καύσιμα. Σε συνάντηση στο ΥΠΕΘΑ, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Γεώργιο Σούρλα, συζητηθηκαν θέματα διαφάνειας, χρηστής διαχείρισης και διασφάλισης της ακεραιότητας.

Μετά τη συνάντηση, ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι: «ο κ. Σούρλας είχε αναγάγει σε θέμα πρώτης γραμμής και προτεραιότητας τη διαφάνεια συνολικά στις ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των καυσίμων. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι, με την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και μέσα από μια σειρά τακτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν, αλλά το κυριότερο με σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι η πλήρης διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση του ευαίσθητου αυτού τομέα, της προμήθειας καυσίμων για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων».

Από τη πλευρά του ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ, δήλωσε ότι: «Στη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό και με τα στοιχεία τα οποία κι εγώ προσεκόμισα και ο ίδιος παρουσίασε, επιβεβαιώνεται κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, βάσει αποδεικτικών στοιχείων, ότι αυτή η μεγάλη περιπέτεια ως τώρα, δηλαδή η αμφισβήτησης της ποιότητας των καυσίμων και η νοθεία καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων τελείωσε.
Τίθεται τέλος λοιπόν σε ένα εθνικό και οικονομικό έγκλημα, γιατί τούτο το έγκλημα είναι εθνικό όταν συντελείται μέσα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ό,τι τιμιότερο και ενδοξότερο έχει να παρουσιάσει η Πατρίδα μας.»

Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα