Δωρεάν είσοδος σε μουσεία από Παρασκευή μέχρι Κυριακή

Στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου θα εορταστούν φέτος οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θεματική τα πρόσωπα του χρόνου. Το τριήμερο του εορτασμού το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με ελεύθερη είσοδο και να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά εργαστήρια καθώς και παρουσίαση σπουδαίων αρχαιολογικών θησαυρών.

Πιο συγκεκριμένα, στο Μουσείο της Ακρόπολης θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων η περίφημη προτομή του Αριστοτέλη που ανακαλύφθηκε το 2005 κατά τη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών στο οικοδομικό τετράγωνο στου Μακρυγιάννη. Το μουσείο την Παρασκευή

θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο από τις 18.00 έως τις 22.00, ενώ το Σαββατοκύριακο από τις 17.00 έως τις 20.00.

Το Νομισματικό Μουσείο θα παρουσιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και γονείςμε παιδιά άνω των 11 ετών. Την Παρασκευή 26 του μήνα θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξίδι στον χρόνο με το ευρώ», το οποίο απευθύνεται σε σχολικές ομάδες. Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, από την άλλη, θα φιλοξενηθεί η θεματική περιήγηση «Ο χρόνος πάνω στο νόμισμα». Μάλιστα, κατά τις ημέρες του εορτασμού θα προσφέρεται στους επισκέπτες το αναμνηστικό μετάλλιο του μουσείου για το 2014.

Στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο θα παρουσιαστεί στις 28 Σεπτεμβρίου η λυρική παράσταση "Προμηθέας Δεσμώτης" ενώ το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας προτείνει εκπαιδευτική δράση "Η παραδοσιακή καλλιέργεια του Αμπελιού και η παραγωγγή οίνου στα Μεσόγεια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα".

Keywords
Τυχαία Θέματα