Επιδρομές κατά θέσεων του ΙK

Πολεμικά αεροσκάφη που δεν ανήκουν στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και προέρχονταν από την Τουρκία βομβάρδισαν τη νύκτα στόχους στην περιοχή της κουρδικής πόλης Κομπανί, στη συρο-τουρκική μεθόριο, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν διευκρινίσεις για την εθνικότητα των αεροσκαφών αυτών. Από την επίθεση που εξαπέλυσαν την περασμένη εβδομάδα οι δυνάμεις

του Ισλαμικού Κράτους κατά της πόλης, 130.000 Κούρδοι της Συρίας αναγκάστηκαν να διαφύγουν προς την Τουρκία, γεγονός που έχει δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή.

«Κανείς δεν περίμενε ότι ο πόλεμος στην Τουρκία θα διαρκούσε τρία χρόνια. Κανείς δεν περίμενε ότι εδώ θα έφταναν περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες. Αν συνεχίσουν να έρχονται, τότε η κατάσταση θα χειροτερεύσει. Χθες είχαμε δύο γιατρούς εδώ. Σήμερα έχουμε έξι», αναφέρει από έναν πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί στην περιοχή ο Μεχμέτ Εγιούπ Χαζάρ, Τούρκος εθελοντής γιατρός.

ΜΕ πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα