Ταυτόχρονη παγκόσμια πρεμιέρα του «Από τη Γη στο Σύμπαν»

Το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο (ESO-European Southern Observatory) διοργανώνει, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ψηφιακής παράστασης του 24χρονου Φάνη Ματσόπουλου «Από τη Γη στο Σύμπαν», ταυτόχρονα στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και στο Πλανητάριο του Αμβούργου στη Γερμανία.Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση ενός νέου Έλληνα κινηματογραφιστή, διάρκειας 30 λεπτών, που ταξιδεύει τον θεατή στα μονοπάτια της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη

εικόνα της δομής του σύμπαντος. Για την ολοκλήρωσή της, ο δημιουργός της χρησιμοποίησε αποκλειστικά αληθινές εικόνες από τα μεγαλύτερα επίγεια και τροχιακά τηλεσκόπια του κόσμου, προσφέροντας στον θεατή την εμπειρία ενός «πραγματικού» ταξιδιού στο αχανές Διάστημα.

Το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο είναι ο κορυφαίος διακρατικός οργανισμός επίγειας αστρονομικής έρευνας, που διαθέτει σήμερα τρία παγκόσμιας κλάσης παρατηρησιακά κέντρα στην περιοχή της ερήμου Ατακάμα στη Χιλή.

Το ΕSO επέλεξε τη δουλειά του Φάνη Μάτσόπουλου για να μεταφέρει στα πέρατα του κόσμου εντυπωσιακές εικόνες από τα διάσημα επίγεια παρατηρητήρια που διαθέτει. Πρόκειται μάλιστα να προσφέρει την παράσταση, που συνοδεύεται από την μουσική του Νορβηγού συνθέτη Joahn B. Monel, ελεύθερα στα Πλανητάρια σε κάθε γωνιά της Γης.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (ώρες 18:30 & 19:30) με ελεύθερη είσοδο, αλλά με δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Ταυτόχρονα, το εργαστήριο τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να φωτογραφηθούν μέσα στα πλάνα της παράστασης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα