«Δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας»

Είναι «δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας και νομίζω ότι πολύ λίγο μπορούμε να προσδοκούμε στην πολιτική διαπραγμάτευση» είπε μιλώντας στην Τρόικα του ΑΘΗΝΑ 9.84 και στους Νεκτάριο Νότη και Γιάννη Παπαγεωργίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος. «Από τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, οι δανειστές έμειναν
σταθεροί στην υλοποίησή της. Προσπαθούν με νομικούς ισχυρισμούς -για πρώτη φορά έβαλαν στο τραπέζι νομικούς εκβιασμούς-, να μας μετακυλήσουν την ευθύνη αθέτησης της συμφωνίας και να μας φορτώσουν τη μονομερή καταγγελία των δανειακών συμβάσεων...
Λειτουργούν μόνο στη βάση των δύο τελεσιγράφων, της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη και της συμφωνίας της πενταμερούς, που την ενεχείρισε στον πρωθυπουργό μας, ο κ. Γιούνκερ. Οι δανειστές πέρασαν στη φάση νομικού εκβιασμού».

«Δύο δημοσιογράφοι -που με πήραν πρωί από το εξωτερικό-, το εντόπισαν στη φράση του Ρέγκλινγκ ότι τα 140 δισ. ευρώ είναι άμεσα απαιτητά. Και η κ. Λαγκάρντ έκανε έναν υπαινιγμό τέτοιου είδους. Δυστυχώς, το έκανε και η κ. Μέρκελ στο κοινοβούλιό της. Μας στριμώχνουν, δημιουργώντας ένα σενάριο συντεταγμένης χρεοκοπίας εντός ευρώ -αυτό είναι το αρρωστημένο σενάριο στο μυαλό τους-, μετακυλώντας την ευθύνη αθέτησης των δανειακών συμβάσεων. Από εδώ και πέρα, η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί μόνο με νομικά επιχειρήματα και πολιτικά».

«Από την σφοδρότητα των δηλώσεων της κ. Λαγκάρντ, του κ. Ντάισελμπλουμ και άλλων παραγόντων, θεωρώ ότι και οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας λιγοστεύουν, όπως και οι προσδοκίες από την πολιτική συνεννόηση. Εμείς στηρίζουμε τον πρωθυπουργό, η υπόθεση είναι στα χέρια του. Πρέπει να πάρει αποφάσεις, να εκτιμήσει το κλίμα της συνόδου του Eurogroup -που είναι το χειρότερο Eurogroup από όλα, μετά την 20η Φλεβάρη- και πρέπει ο ίδιος, αφού το εκτιμήσει, να πάρει τις δέουσες αποφάσεις, αφού και ο λαός και όλοι μας τον στηρίζουμε. Μετά τη χθεσινή εξέλιξη είμαι απαισιόδοξος, δεν βλέπω επίτευξη συμφωνίας».
Keywords
Τυχαία Θέματα