Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία

Ο συριακός στρατός σφυροκόπησε με βαρύ πυροβολικό την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ σήμερα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 άνθρωποι να βρουν το θάνατο μετά από μια χερσαία επιχείρηση η οποία συνάντησε σφοδρή αντίσταση στην πρωτεύουσα της πετρελαιοπαραγωγικής επαρχίας, ανέφεραν πηγές της αντιπολίτευσης.

Τα μπαράζ του πυροβολικού από κοντινά υψώματα ακολούθησαν την υποχώρηση εκατοντάδων στρατιωτών, οι οποίοι με την υποστήριξη αρμάτων μάχης είχαν μπει στην πόλη χθες Τετάρτη για να απομακρύνουν τους αντάρτες, σύμφωνα με τις πηγές

αυτές. Περίπου 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς του πυροβολικού.

Ένας σημαντικός πετρελαιαγωγός στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζορ τροφοδοτεί τα δύο διυλιστήρια της Συρίας, στην πόλη Χομς και σε έναν τερματισμό εξαγωγικό σταθμό στην Μεσόγειο. Μεγάλα τμήματα της επαρχίας έχουν πέσει στα χέρια των ανταρτών τους τελευταίους μήνες.

«Η Ντέιρ αλ Ζορ είχε χτυπηθεί από μερικές οβίδες του πυροβολικού στην διάρκεια της πρώτης επίθεσης του στρατού στην πόλη, τον Αύγουστο, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που υποστήκαμε παρατεταμένο βομβαρδισμό του πυροβολικού», είπε μια πηγή στο νοσοκομείο της πόλης που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Δύο αντάρτες ήταν ανάμεσα σε αυτούς οι οποίοι σκοτώθηκαν. Οι υπόλοιπες απώλειες ήταν άμαχοι».

Η Συρία επιβάλλει περιορισμούς στην πρόσβαση των δημοσιογράφων από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τον Μάρτιο του 2011, καθιστώντας δύσκολη την επαλήθευση των απολογισμών που δίνουν είτε οι αρχές είτε οι αντικαθεστωτικοί ακτιβιστές.

Ο βομβαρδισμός προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε δεκάδες σπίτια στην οδό Πορτ Σαΐντ και στη συνοικία αλ Τζουμπέιλα, όπου χτυπήθηκε ένα κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Δύο οβίδες έπεσαν σε ένα σημείο όπου γίνονταν συχνά διαδηλώσεις εναντίον του Άσαντ στην συνοικία αλ Χαμιντίγια, όμως δεν βρίσκονταν εκεί αντιφρονούντες, είπαν οι ίδιες πηγές.

Αντάρτες αντιστάθηκαν στη χερσαία επίθεση του στρατού χθες χρησιμοποιώντας αντιαρματικές ρουκέτες με τις οποίες έπληξαν τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα. Ο Σάλεχ αλ Σόχατ, ένας διοικητής των ανταρτών, σκοτώθηκε από τα πυρά ενός άρματος μάχης, πρόσθεσαν οι πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα