Υπόθεση: Φρεάτια

Αντιμέτωποι με ένα μεγάλο πρόβλημα είναι όσοι επιλέγουν να σεργιανίσουν στους δρόμους της Αθήνας, καθώς εκεί που περπατούν ξαφνικά μπορεί να βρεθούν μέσα σε ένα φρεάτιο.

Αυτό ήταν και το θέμα με το οποίο ασχολήθηκε εκτενώς σήμερα η εκπομπή «Metropolis» με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο και το οποίο επιμελήθηκε η Κωνσταντίνα Βρεττού.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε η καταγγελία του προέδρου του Πολιτιστικού, Εξωραϊστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Παλιά Αθήνα
- Η Γειτονιά μας» Γιώργος Αναγνώστου.

«Πολλοί από εσάς», υπογραμμίζει στην καταγγελία του ο κ. Αγνώστου, «θα έχετε παρατηρήσει αλλοδαπούς να μεταφέρουν υλικά διαφόρων ειδών σε καροτσάκια σούπερ μάρκετ. Μεταξύ αυτών των υλικών είναι και σχάρες φρεατίων, οι οποίες αποσπώνται με σκοπό την παράνομη πώληση. Οι δράσεις αυτές, αφήνουν πίσω τους ακάλυπτα φρεάτια, στα οποία πέφτουν μέσα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα τις υλικές ζημιές και ακόμη χειρότερα, ανυποψίαστοι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι τραυματίζονται, κάποιοι από αυτούς σοβαρά. Βεβαίως», καταλήγει ο κ. Αναγνώστου, «τα φρεάτια αυτά αποτελούν εστίες μικροβίων και ιδιαίτερα με την άνοδο της θερμοκρασίας η κατάσταση μπορεί να βγει εκτός ορίων».

Πρόκειται για ένα ζήτημα γνωστό στην Αστυνομία. Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Θανάσης Κοκκαλάκης παραδέχεται πως σχεδόν καθημερινά η αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, καθώς όπως λέει, «οι κλοπές μεταλλικών και άλλων αντικειμένων έχουν αυξηθεί σημαντικά».

Για τον Δήμο Αθηναίων και πιο συγκεκριμένα για την Υπηρεσία Τεχνικών Υπηρεσιών το πρόβλημα είναι γνωστό και αντιμετωπίσιμο. «Η Υπηρεσία μας συνεργάζεται με την Αστυνομία», αναφέρει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Σουλτάνα Σπυροπούλου και προσθέτει πως «ξεκινά άμεσα η εργολαβία για την αποκατάσταση περίπου δύο χιλιάδων φρεατίων. Για τον Δήμο Αθηναίων το κόστος ανά φρεάτιο ανέρχεται στα 50 με 70 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα