Συνάντηση Βενιζέλου με ΟΤΟΕ και ΤΤ

Τη θέση ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι βιώσιμο και έχει προοπτική να ανακεφαλαιοποιηθεί και να παίξει αυτόνομο ρόλο στο πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας, έθεσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, η διοίκηση της ΟΤΟΕ
και εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων του ΤΤ, σε συνάντηση που είχαν στην Ιπποκράτους, κατά την οποία τού εξέθεσαν την κατάσταση που επικρατεί και τού εξέφρασαν τις ανησυχίες των εργαζομένων για το μέλλον του Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, «ο οποίος ως υπουργός Μεταφορών το 1995 μετέτρεψε το ΤΤ, από αποκεντρωμένη δημόσια υπηρεσία, σε πιστωτικό ίδρυμα και κατά τον τρόπο αυτό ετέθησαν οι βάσεις για την ανάπτυξή του, τους ενημέρωσε για τις συζητήσεις που είχαν γίνει με την τρόικα έως τις εκλογές και την προσπάθεια που είχε γίνει για να αντιμετωπιστεί το ΤΤ ισότιμα με τις άλλες τράπεζες».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τη συζήτηση στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, να ενημερωθεί σχετικά από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος και να ξανασυζητηθεί το θέμα σε νέα συνάντηση με τους εργαζομένους.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος ανέφερε ότι παρέθεσαν στον κ. Βενιζέλο επιχειρήματα, ώστε να αναδείξουν και να αποδείξουν ότι το ΤΤ «κάθε άλλο παρά μη βιώσιμο είναι, όπως ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας». Είπε ακόμη ότι απέδειξαν «περίτρανα», με στοιχεία, ότι το ΤΤ είναι βιώσιμο και έχει προοπτική να ανακεφαλαιοποιηθεί και να παίξει αυτόνομο ρόλο στο πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούκο, ο κ. Βενιζέλος τους δήλωσε ότι προτεραιότητα και του ΠΑΣΟΚ είναι να παίξει τέτοιο ρόλο το ΤΤ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΤΤ Αντώνης Δεληχάτσιος έκανε λόγο για διεξοδική συζήτηση και ανέφερε ότι παρέδωσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχετικές μελέτες που έχει αναθέσει το δημόσιο, στις οποίες «αναφέρεται ότι η φθηνότερη λύση για τον Έλληνα φορολογούμενο είναι η ανακεφαλαιοποίησή του ΤΤ και η αυτόνομη πορεία του».

«Αυτή τη θέση εκφράζουμε κι εμείς και σε αυτό ζητήσαμε τη στήριξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ», συνέχισε ο κ. Δεληχάτσιος. Επιπλέον, ανέφερε ότι σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει το πανελλαδικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις και το πώς θα πορευτούν οι εργαζόμενοι από εδώ και πέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα