Ο Μ. Μπόλαρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ και πρώην υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης, μίλησε στις 11/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Διέκρινα από ορισμένες αναρτήσεις σας στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κυρίως, το τελευταίο διάστημα, μια συνολικότερη διαφοροποίησή σας και ορισμένες επισημάνσεις σας, για έλλειμμα πολιτικής... Πώς ακριβώς το

καθορίζετε;

Μ. Μπόλαρης: «Όταν λέμε έλλειμμα πολιτικής, αναφερόμαστε στην απόσταση ανάμεσα στον εκφερόμενο δημόσιο λόγο -όπου εννοώ την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τα κόμματα-, σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν τη χώρα... Μπορεί το πρόβλημα να είναι οικονομικό, αλλά η συζήτηση η οποία γίνεται είναι εστιασμένη στα αποτελέσματα και στα προβλήματα τα οποία έχουν αναδειχθεί και όχι στη ρίζα του προβλήματος. Ασχολούμαστε με έναν διαχειριστικό λόγο. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε τα αποτελέσματα των αιτίων που προκαλούν τα θεμελιώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει  η χώρα και όχι τα ίδια τα προβλήματα ».

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή η χώρα έχει τεράστιο πρόβλημα με την κατάρρευση των δημόσιων λειτουργιών της. Και αυτό το αντιμετωπίζει καθημερινά ο πολίτης, είτε έρθει σε επαφή με οικονομικές υπηρεσίες, με υγειονομικές, με παιδεία, με πολιτισμό, με κοινωνική ασφάλεια. Αυτό, λοιπόν, αποτελεί τεράστιο θέμα. Σημαίνει ότι στη χώρα πρέπει να γίνουν ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές. Εσείς ακούτε στο δημόσιο λόγο κάτι τέτοιο;
Όταν μιλώ για πολιτική, εννοώ την εφαρμοσμένη πολιτική. Επίσης, στη χώρα υπάρχει κατάρρευση της παραγωγικής διαδικασίας. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Τι παράγουμε, άρα τι εξάγουμε, άρα τι χρήματα φέρνουμε πίσω στον τόπο... Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και αντί να εστιάσουμε στα προβλήματα, μπαίνουμε σε μια διαδικασία τρομοκράτησης του κόσμου».

Σε άλλο σημείο είπε: «Για ποια μέτρα μιλάμε; Μόλις ένα τρίμηνο από τις τελευταίες εκλογές και βρισκόμαστε σε έναν ατέρμονο διαλογισμό. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα , το μόνο που ακούν οι πολίτες είναι ότι "κλείδωσαν τα μέτρα, θα κλείσουν τα μέτρα, θα ανοίξουν τα μέτρα". Στο τέλος γίνεται η συνάντηση με την Τρόικα, η οποία δεν δέχεται τα μισά από αυτά... Εμείς δεν ξέρουμε ποια είναι τα μέτρα τα οποία υπάρχουν. Εκείνο που θέλουμε, είναι να υπάρξει σχέδιο για τα μέτρα, να έρθουν στη Βουλή, να τα συζητήσουμε, να μας τα εξηγήσουν και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, οι οποίοι ασχοληθεί και να παρθούν τα κρίσιμα από αυτά, με βάση την προοπτική για να ξανασταθεί η χώρα στα πόδια της».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα