Συλλαλητήριο κατά της Χρυσής Αυγής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αίτημα το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε απότην "Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή", με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων, φορέων και

πολιτών.

Οιδιαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Δημοκρατίας. Εκεί, δυνάμεις της αστυνομίας, με κλούβες είχαν αποκλείσει αρκετή ώρα νωρίτερα την οδό Δωδεκανήσου, προκειμένου να τους εμποδίσουν να φράσουν μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην περιοχή δικαστηρίων. Έτσι, η πορεία, μέσω των οδών Καραολή και Δημητρίου, Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου, κατέληξε στηνΚαμάρα, όπου οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Όπωςαναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η "Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή", οι συλλήψεις ορισμένων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν τους πολίτες, ενώζητά να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα οποία χαρακτηρίζει "ωςορμητήρια εγκληματικών επιθέσεων" και "πυρήνες δολοφονικής δράσης".

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα