Στη Βουλή το φορολογικό

Εντός της ημέρας κατατίθεται το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο για την είσπραξη των ποσών που έχουν συμφωνηθεί στο τρίτο μνημόνιο, χωρίς να αποκλείονται αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Είναι πάντως χαρακτηριστικό σύμφωνα με εκτιμήσεις, πως οι επιστροφές φόρου που φέτος αφορούν έναν στους 10 φορολογούμενους, του χρόνου θα αφορούν μόλις έναν στους 100.

Την ίδια ώρα, σημαντική μείωση εμφανίζει το έλλειμμα στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας
της Ελλάδος, υποχώρησε στα 7,7 δισ. ευρώ έναντι 20,2 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Ωστόσο, παρά τα συνεχή δημοσιονομικά μέτρα αυτή η μείωση δεν προήλθε από αύξηση των εσόδων, τα οποία εμφανίζονται μειωμένα κατά 1,6% στα 42,9 δισ. ευρώ, αλλά από τη μείωση των δαπανών κατά 23% στα 48,9 δισ. ευρώ από 63,3 δισ. ευρώ πέρυσι.

Εν τω μεταξύ, αρχίζει σήμερα, πρόγραμμα εκταμιεύσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς τη χώρα μας, συνολικού ύψους 750,5 εκατ. ευρώ, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Θα διατεθούν για τη χορήγηση  δανείων στη ΔΕΗ, για το Μετρό Θεσσαλονίκης, προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, τη ΔΕΣΦΑ και προς την Εθνική και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα