Πυρκαγιά στο Αλεποχώρι

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα τα ξημερώματα πυρκαγιά στην περιοχή Νέο Μάζι στο Αλεποχώρι Μεγάρων, ενώ σε ύφεση είναι η φωτιά στην περιοχή Πέτρα Βαρυμπόμπης στην Πάρνηθα.
Στο Αλεποχώρι, η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο και καίει πευκοδάσος, ενώ και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι αρκετά ισχυροί, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες. Επί τόπου επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί επίσης 42 στρατιώτες

με δύο σκαπτικά μηχανήματα του στρατού καθώς και τέσσερα αεροσκάφη.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στην Πάρνηθα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο στην περιοχή βρίσκονται ακόμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Εξάλλου, πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στην κατηγορία κινδύνου4 βρίσκονται η Αττική, νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου καθώς και η νότια Εύβοια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα