Πυρηνικές απειλές κατά ΗΠΑ

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι έλαβε την τελική έγκριση για την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένων πιθανών πληγμάτων με πυρηνικά όπλα.
Σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλείται το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το Γενικό Επιτελείο του στρατού αναφέρει ότι ενημερώνει επίσημα την Ουάσινγκτον ότι οι αμερικανικές απειλές θα «συντριβούν» μέσω «πυρηνικών πληγμάτων».

«Η αδυσώπητη επιχείρηση» των δυνάμεων της Βόρειας Κορέας «εξετάστηκε

τελειωτικά και εγκρίθηκε», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις απειλές. «H Bόρεια Κορέα από την επικίνδυνη ρητορική πέρασε τις τελευταίες εβδομάδες σε μία σειρά από επικίνδυνες πράξεις» τόνισε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Tσακ Χέιγκελ.

«Η Βόρεια Κορέα πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές απειλές της και ναπροσπαθήσει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποχρεώσεις της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Κάιτλιν Χέιντεν.

«Ο νεαρός Βορειοκορεάτης Πρόεδρος, Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι πολύ πιθανόν να να προκαλέσει σοβαρή ανάφλεξη στην περιοχή λόγω της απειρίας του», δήλωσε στο BBC o πρώην Αμερικανός υπουργός Άμυνας επί προεδρίας Κλίντον, Γουίλιαμ Κοέν, προτρέποντας την Κίνα να τον «συνετίσει».


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα