Ψηφίστηκε το ν/σ για τη μικρή ΔΕΗ

Με51 ψήφους υπέρ, έναντι 46 κατά και έναπαρών αυτό του ανεξάρτητου βουλευτήΝικήτα Κακλαμάνη ψηφίστηκε από το πρώτοθερινό τμήμα της βουλής, το ν/σ για τηνιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ. Θετικέςψήφους έδωσαν οι βουλευτές ΝΔ ΠΑΣΟΚ,αρνητικές όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εντω μεταξύ, συνεχίζεται η αντιπαράθεσηκυβέρνησης- αξιωματικής αντιπολίτευσης,με την κυβερνητική εκπρόσωπο να τονίζειότι «δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Τσίπρανα καταστρέψει

τη χώρα χρησιμοποιώνταςτα μόνα όπλα που διαθέτει, το ψεύδος,τις ύβρεις και τις ένοπλες συνιστώσεςτου».

Ηαναφορά της κ. Βούλτεψη στα περί «ενόπλωνσυνιστωσών», οδηγεί στο συμπέρασμα: ήότι δεν έχει συνείδηση των λεγομένωντης, ή ότι δεν κάνει για τη θέση τηςκυβερνητικής εκπροσώπου. Και στις δυοπεριπτώσεις οφείλει να παραιτηθεί,απάντησε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ωςνόθο περιέγραψε το δημοψήφισμα πουπροβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ», η επικεφαλής τηςΚ.Ο του ΚΚΕ Αλεκα Παπαρηγα, λέγοντας ότι«εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σεενα δημοψήφισμα που έχει ένα μόνοερώτημα».

Εν τω μεταξύ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με ταάρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, μετο ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο.

Την πρόταση συνυπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απαρτιζόμενη από 71 βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα