Αντιδράσεις για πλειστηριασμούς

Με ομιλίες υπουργών και βουλευτών συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού που θα τεθεί σε ψηφοφορία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

«Να σταματήσει κάθε συζήτηση για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, ζητώντας να δοθεί παράταση 6 έως 12 μηνών όχι ως μετάθεση του προβλήματος αλλά για να μελετηθεί και να βρεθεί λύση.



Να εξεταστεί με βάση μια λογική προσέγγιση από την κυβέρνηση η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση της άρσης των πλειστηριασμών, ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, ενώ και ο Προκόπης Παυλόπουλος από τη ΝΔ είπε ότι η απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δεν είναι νοητή.

«Δεν βάζουμε στο τραπέζι την πρώτη κατοικία των οικονομικά αδύναμων» διαβεβαιώνει και πάλι ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μία «καλή και ασφαλής λύση» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για το θέμα των πλειστηριασμών.

Να υπερψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η ανεξάρτητη Θεοδώρα Τζάκρη, με άρθρο της στην ΑΥΓΗ. Η κίνησή της αυτή θεωρείται ότι αποτελεί έμπρακτη στήριξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, ο πρώην βουλευτής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης, δηλώνει στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη ότι οι παρατηρήσεις που είχαν κατατεθεί από τους βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη για τον φόρο ακινήτων έχουν ενσωματωθεί και αντικατοπτρίζονται στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα