Ο Τύπος της Πέμπτης

Η κατάσταση σε Παιδεία και Υγεία, το νομοσχέδιο για το Φόρο Ακινήτων, τα κόκκινα δάνεια και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Πέμπτης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σεισμός στην Υγεία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "θύματα 6.000.000 μη προνομιούχοι ασφαλισμένοι! Σκληραίνει τη στάση του το υπουργείο, που διευρύνει το δίκτυο των συμβεβλημένων και διπλασιάζει (από 200 σε 400) τον ανώτατο αριθμό των επισκέψεων".

ΕΘΝΟΣ: "Το καρτέλ της ακρίβειας".

Η

εφημερίδα σημειώνει ότι "στα ύψη εκτοξεύουν τις τιμές των οπωροκηπευτικών τα καρτέλ των χονδρεμπόρων. Αποκαλυπτική είναι η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Διατηρούν μεγάλα ποσοστά κέρδους, επιβάλλουν τους όρους τους σε λαϊκές και σούπερ μάρκετ, εκδίδουν εικονικά τιμολόγια, «ελληνοποιούν» εισαγόμενα προϊόντα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Πούτιν στον Μυστρά για τους Πανέλληνες!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το επιβεβαίωσε και ο Ρώσος πρέσβης στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην Σπάρτη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "15 αλλαγές στους φόρους για επιχειρήσεις, επαγγελματίες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξημένοι συντελεστές για τις λιγοστές επιχειρήσεις που θα εμφανίσουν κερδοφορία το 2013, αλλά και προκαταβολή φόρου 55% για την επόμενη χρήση. Παγίδες για ατομικές επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, που θα φορολογηθούν βάσει τεκμηρίων ακόμη και αν εμφανίσουν ζημίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Απαλλαγή φόρων για αυθαίρετα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, που έχουν μπει στο «νόμο Καλαφάτη», απαλλάσσονται από τους φόρους μεταβίβασης ακινήτων, κληρονομιών και γονικών παροχών, εφ΄όσον έχουν πληρώσει τουλάχιστον το 30% του προστίμου νομιμοποίησης".

ΕΣΤΙΑ: "Τολμηρές θεσμικές τομές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "φρονούμε λοιπόν ότι είναι ευκαιρία ο σημερινός Πρωθυπουργός να κάνη ένα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός. Κάποια από αυτά που είχε εξαγγείλει προ 20ετίας απαιτούν συνταγματική αναθεώρηση".

Η ΑΥΓΗ: "Φραγμός της Συγκλήτου στα σχέδια Αρβανιτόπουλου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ομόφωνα «όχι» από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αίτημα του υπουργού για δίωξη του πρύτανη. Πρόκληση Αρβανιτόπουλου με παραπομπή Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό, παρά την απόφαση του πανεπιστημιακού οργάνου. Στο κενό και οι νέες προσπάθειες διάσπασης του απεργιακού μετώπου των εργαζομένων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κοράκια πάνω από τα «κόκκινα» δάνεια".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "λεία για τους κερδοσκόπους είναι τα ελληνικά «κόκκινα» δάνεια που εκτιμάται ότι θα φτάσουν στα 70 δισ. ευρώ στο τέλος του χρόνου. Οι ανακεφαλαιοποιημένες, από τους Ελληνες φορολογούμενους, τράπεζες επιθυμούν, αλλά επί τους παρόντος... δειλιάζουν, λόγω του πολιτικού κόστους, να πουλήσουν σε distress funds (επενδυτικά χαρτοφυλάκια της «δυστυχίας») «κόκκινα» δάνεια, ακόμη και στο 10% της ονομαστικής τους αξίας, για να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους. Ολα αυτά σε βάρος των δανειοληπτών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Θετικά μηνύματα από Κομισιόν ενόψει τρόικας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "θετικά μηνύματα, εν όψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, εισέπραξε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια κοινής συνεδρίασης του Κολεγίου των Επιτρόπων υπό τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ελληνικού κυβερνητικού κλιμακίου, καθώς επίκειται η ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την 1η Ιανουαρίου 2014".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Λουκέτο σε 1200 σχολεία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα 1.127 φτάνουν τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στόχος της Ελληνικής Προεδρίας η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης δε βρίσκονται στο τέλος του αντιλαϊκού δρόμου, όπως είπαν Σαμαράς και Μπαρόζο, αλλά σε ένα διαρκή «μαραθώνιο» βάρβαρων μέτρων. Επιμέρους αντιθέσεις σε ζητήματα, όπως η εμβάθυνση της οικονομικής και τραπεζικής ένωσης, η μεταναστευτική πολιτική, η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου από τους επιχειρηματικούς ομίλους, που εμφανίζονται ως προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, δεν αναιρούν τις αντιλαϊκές επιδιώξεις όλων των χωρών της ΕΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πόσο φόρο θα πληρώσετε".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόρο από 2 έως και 13 ευρώ το τετραγωνικό θα κληθούν να πληρώσουν το 2014 για τα σπίτια τους οι έλληνες φορολογούμενοι. Αυτό προκύπτει από τη νέα κλίμακα υπολογισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων που παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Το νομοσχέδιο θα αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών στα κόμματα της συγκυβέρνησης προκειμένου να απορροφηθούν τυχόν νέες αντιδράσεις, προτού κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Τα ψεύτικα τα λόγια του Στουρνάρα".

Η εφημερίδα γράφει "ο τρύπιος «προϋπολογισμός», καθρέφτης για την κυβερνητική αποτυχία. Προκλητικός ο δήθεν πόλεμος της συγκυβέρνησης με τρόικα και... Εκάλη. Αναλυτικά το «παζλ» της βαρύτατης φορολόγησης των Ελλήνων πολιτών".

NEWSBOMB: "Αρπάζουν τα σπίτια από 3 εκατομμύρια Ελληνες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου 3.000.000 πολίτες οι οποίοι βλέπουν τα σπίτια τους να χάνονται ακόμα και αν χρωστάνε στο Δημόσιο έστω και 1 ευρώ".

Kontranews: "Κίνδυνος για την υγεία του κόσμου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι ζωές ασφαλισμένων πολιτών, που νοσούν και δεν υπάρχει τρόπος να γιατρευτούν, μέσα σε ένα υγειονομικό τοπίο, που μέρα με τη μέρα βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερο τέλμα χωρίς προοπτική εξόδου από αυτό, με υπαιτιότητα των διαχειριστών της υγείας που έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τις επιταγές της τρόικας «περικοπές σε όλα», σε βάρος του ταλαίπωρου Ελληνα ασφαλισμένου".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η ώρα της αλήθειας για τις τράπεζες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πολύ σύντομα οι τράπεζες θα αρχίσουν να στέλνουν νέα στοιχεία στις ευρωπαϊκές αρχές υπό την καθοδήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος και συμβούλων, τους οποίους θα ορίσει η Ε.Ε. για τη διαδικασία".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προτροπές και συμπάθεια των Ευρωπαίων επιτρόπων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην «παρασυρθεί από τη φυσιολογική μεταρρυθμιστική κόπωση» και να συνεχίσει την υλοποίηση των δεσμεύσεων και τις διαρθρωτικές αλλαγές απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουελ Μπαρόζο σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες εν όψει της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της Ενωσης".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, βρυξέλλες, δημοκρατια, σεισμος, ωρα, ελευθεροτυπια, αυθαιρετα, εστια, αυγη, αθηνα, εφημεριδα, τραπεζες, funds, καθημερινη, τροικα, σαμαρας, σχολεια, ολμε, ριζοσπαστησ, νέα, βουλη, ποντικι, στουρναρας, προυπολογισμος, παζλ, newsbomb, ναυτεμπορικη, αντ, Αντωνης Σαμαρας, εφημεριδα δημοκρατια, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, τελος του κοσμου, κομματα, αντ, αυγη, βημα, δανεια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, πρωτοσελιδα, υγεια, υπουργειο οικονομικων, ωρα, βρυξέλλες, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, δημοσιο, δηλωσεις, δικτυο, ευκαιρια, ευρω, ειπαν, υπαρχει, εκμεταλλευση, εκπαιδευση, εβδομαδα, ερευνα, εφημεριδα, υγειονομικο, κυβερνηση, κλιμακα, λογια, μηνυματα, ποντικι, πουτιν, συντομα, σουπερ μαρκετ, σπιτια, σουπερ, σχεδια, υλοποιηση, ψευτικα, ελληνικα, υπουργειο, funds, υγειας
Τυχαία Θέματα