Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα, το πλαφόν στις συντάξεις ΔΕΚΟ και τραπεζών και οι κινήσεις της κυβέρνησης για ταχύτατες αποκρατικοποιήσεις κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Πέμπτη.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βαβέλ η κυβέρνηση για τα μέτρα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εικόνα... «Βαβέλ»,
εμφανίζει η κυβέρνηση για τα μέτρα 6 και πλέον δισ. ευρώ για φέτος που θα περιλαμβάνει το καινούργιο Μνημόνιο με το μανδύα του μεσοπρόθεσμου σχεδίου, και για τη μείωση προσωπικού στο Δημόσιο κατά 150.000 άτομα ως το 2015, ακόμη και με απολύσεις".

 
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μετράει μέρες η ξεπουλημένη στην τρόικα κυβέρνηση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τους τελευταίους σπασμούς του «συστήματος της συναίνεσης» βιώνει η κυβέρνηση, που μετά και την σθεναρή όσο και αποφασιστική κατάρριψη από τον Σαμαρά κάθε πιθανότητας να υποκύψει στον στυγνό εκβιασμό της τρόικας να υπογράψει το προσύμφωνο για το Νέο Μνημόνιο επιχειρεί σε όλα τα επίπεδα προπαγάνδας με καταφανή εκλογική στόχευση".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Λαθραίοι με «χαρτιά» από την Αστυνομία!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "προσχεδιασμένο πολιτικό έγκλημα κατά της εθνικής ασφάλειας, της ζωής και της περιουσίας του Ελληνα πολίτη, που ενέχει και σοβαρές ποινικές ευθύνες σε πολιτικά και ανακριτικά πρόσωπα σχετικά με την απελευθέρωση και προώθηση λαθρομεταναστών από την Εβρο και τις υπόλοιπες συνοριακές γραμμές στο εσωτερικό της χώρας, αποκαλύπτει σήμερα η «Δημοκρατία»".

  
ΕΘΝΟΣ: "Ανοιξε πόρτα και για απολύσεις στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κυβέρνηση θέτει σε άμεση εφαρμογή σχέδιο για δραστικό περιορισμό του κράτους. Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο Γ. Παπακωνσταντίνου άνοιξε την πόρτα για απολύσεις σε οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Ιωσήφ: Το κεφάλαιο θα κάνει πίσω και θα πέσει πείνα στην Ελλάδα!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η απειλή των «τροικανών» ότι θα σταματήσει η χρηματοδότηση από ΔΝΤ και ΕΚΤ αν δεν «τα βρουν», μεταξύ τους οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ασφαλώς και παραπέμπει στην προφητεία του Αγιορείτη Μοναχού".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "«Ηφαίστειο» ο Πάγκαλος με Γιώργο-Ολι Ρεν για τη συναίνεση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χοντρό «άδειασμα» του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του Θόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος τάχθηκε κατά της συναίνεσης γιατί όπως είπε δεν πιστεύει σε αυτό το σύστημα διακυβέρνησης"..

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Προσλήψεις τέλος. Αρχή απολύσεων".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι "με ένα χρόνο καθυστέρηση η κυβέρνηση αποδέχεται την αρχική πρόταση -και τωρινή απαίτηση- της τρόικας και προχωράει ακόμη και σε απολύσεις εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ παγώνει τις προσλήψεις τουλάχιστον για μία τετραετία".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μαζικές απολύσεις και πλαφόν στις συντάξεις".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο στόχαστρο 150.000 δημόσι
Keywords
Τυχαία Θέματα