Παραιτήθηκε από το ΔΝΤ

Ο Ντομινίκ Στρος Καν παραιτήθηκε από επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφέρει σε δήλωσή του με ημερομηνία 18 Μαϊου το ΔΝΤ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς, που επικαλείται τον διεθνή Οργανισμό. Στην επιστολή παραίτησής του, σύμφωνα πάντα με το Ρόιτερς, ο Στρος Καν αρνείται όλες τις κατηγορίες
εναντίον του για απόπειρα βιασμού.Εν τω μεταξύ, μια νέα ακρόαση της αίτησης καταβολής εγγύησης για την υπόθεση του θαπραγματοποιηθεί την Πέμπτη, όπως ενημέρωσε αξιωματούχος του Δικαστηρίου. Στηνίδια αίτηση, όπως αποκαλύφθηκε την Τετάρτη από δικαστικά έγγραφα,προτείνεται ο κατ'οίκον περιορισμός αλλά και η 24ωρη ηλεκτρονικήπαρακολούθηση μέσω κλειστού κυκλώματος, του Στρος Καν.

Οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος Καν, έχουν αρνηθείτις απαγγελθείσες κατηγορίες, που αναφέρονται σε σεξουαλική επίθεση,απόπειρα βιασμού, σεξουαλική παρενόχληση,παράνομη κράτηση καιεξαναγκασμό σε θωπείες.

Το αίτημα κατάθεσης εγγύησης 1.000.000 δολαρίων απορρίφθηκε τη Δευτέρακαι ο Στρος Καν προφυλακίστηκε στις διαβόητες φυλακές της Νήσου Ράικερςόπου έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία του έγκλειστου,συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου της απόπειρας αυτοκτονίας, όπωςενημέρωσε τους δημοσιογράφους αξιωματούχος της Εισαγγελίας. Ο Ντ. ΣτροςΚαν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φυλάκισης πάνω από 25 χρόνια ανκαταδικαστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα