Με ζητούμενο τη συναίνεση

Επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την εξειδίκευση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, σε αναζήτηση εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης σχετικά με  την οικονομία.

«Έχω υποχρέωση ως αντιπολίτευση να μην συναινώ στο λάθος. Έχω καθήκον να υποδείξω και να επιμείνω σε αυτό που θεωρώ σωστό. Η αντιπολίτευση υπάρχει να διατυπώνει λύσεις όταν οι κυβερνητικές επιλογές οδηγούν σε αδιέξοδο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς από το συνέδριο του Economist,
απαντώντας στα περί συναίνεσης ενώ χαρακτήρισε «άκομψη παρέμβαση» το αίτημα των Βρυξελλών για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων.

Καμία σκέψη για συναίνεση δεν υπάρχει από πλευράς ΚΚΕ, το οποίο υποστηρίζει ότι κυβέρνηση και ΕΕ συμφώνησαν στην άμεση και την πλήρη εφαρμογή του "Μνημονίου 1" για να ακολουθήσει το ακόμα πιο βάρβαρο "Μνημόνιο 2" σχολίασε η ΓΓ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Για κύκλο καταστροφής μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τάσσεται κατηγορηματικά αντίθετος στα σενάρια της αντιλαϊκής, όπως τη χαρακτήρισε, συναίνεσης που προωθείται. Χαρακτήρισε καταστροφική τη μνημονιακή πολιτική και στηλίτευσε την επιλογή, όπως είπε, της κυβέρνησης, να προχωρήσει σε διάλυση του δημόσιου τομέα.  

Δεν μιλάμε για συναίνεση στις ασκούμενες πολιτικές, ούτε για εκχώρηση της πολιτικής σε μια αόριστη και απολίτικη συναίνεση. Υποστηρίζουμε την ανάγκη για ένα μήνυμα όλων των πολιτικών δυνάμεων που αξιώνουν αλλαγή πορείας, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

"Φτάσαμε στο έσχατο σημείο του εξευτελισμού να μας υπενθυμίζουν οι ξένοι ότι τα προβλήματα μας είναι εθνικά και όχι κομματικά. Είναι λοιπόν ώρα να πούμε ένα μεγάλο 'ναι' στην εθνική συνεννόηση χωρίς υποσημειώσεις και να σταθούμε επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων», υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα