Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Παγόβουνο Νο 2!»

Η εφημερίδα γράφει «νέο Μνημόνιο, που ίσως έχει άλλο όνομα, αλλά σίγουρα θα περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα, θα συνοδεύει τη νέα "προληπτική" γραμμή πίστωσης από την τρόικα, δηλαδή το νέο δάνειο που φαίνεται ότι θα ζητήσει η

Ελλάδα μετά το στραπάτσο της πρόσφατης εξόδου στις διεθνείς αγορές».

ΕΘΝΟΣ: «Επιχείρηση "νόμος και τάξη" στα ΑΕΙ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αποφασισμένοι να απαλλάξουν τις πανεπιστημιακές σχολές από κάθε μορφής παρείσακτους και από φαινόμενα ανομίας εμφανίζονται οι πρυτάνεις. Εχοντας να αντιμετωπίσουν την ογκούμενη απαξίωση της λειτουργίας και των υποδομών τους, και παρά την οικονομική στενότητα, οι επικεφαλής των Ιδρυμάτων προχωρούν στη θωράκισή τους με δραστικές, πλην σύμφωνες με την ακαδημαϊκή δεοντολογία, παρεμβάσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Κυρίαρχο το "ξανθό γένος" στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι προφητείες της ορθόδοξης παράδοσης συγκλίνουν και εκπληρώνονται».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νεο αλαλούμ με τις επιστροφές φόρου»

Η εφημερίδα γράφει ότι «με νέα απόφαση των υπ. Εργασίας και Οικονομικών καταργείται απόφαση που εκδόθηκε τον Απρίλιο και αποδείχθηκε... ανεφάρμοστη! Με τις επιστροφές φόρου θα "πληρώνονται" τα χρέη στις εφορίες, ό,τι περισσεύει θα πηγαίνει στα Ταμεία και αν μένει υπόλοιπο θα το εισπράττουν οι φορολογούμενοι».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Τοξικά απόβλητα στην πόρτα μας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «σαν μανιτάρια φυτρώνουν, στις βιομηχανικές ζώνες της χώρας, παράνομοι χώροι αποθήκευσης επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων, που εν συνεχεία απορρίπτονται ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον. Κάτω από τη μύτη της πολιτείας διογκώνεται η λειτουργία του κυκλώματος της παράνομης διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων, με τζίρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, φοροδιαφυγή και μαύρη εργασία».

ΕΣΤΙΑ: «Οι Ενφιαλωμένοι θα Συριζωθούν!»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «το μεγαλύτερο λάθος που διέπραξε κατά τους 28 μήνες της θητείας της η Κυβέρνησις Σαμαρά ήταν ο ΕΝΦΙΑ. Η "Εστία" προσπάθησε εγκαίρως να προειδοποιήση για αυτό που θα επακολουθούσε, αλλά οι κυβερντώντες εκώφευαν».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τσέπωνε και μη ερεύνα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ξεκίνησε εσπευσμένα στη Βουλή η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την υλοποίηση της "εθνικής στρατηγικής" στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας. Υπό την εποπτεία των δανειστών, εκχωρείται και αυτός ο κρίσιμος τομέας στις εταιρείες, καταδικάζοντας τους υφιστάμενους οργανισμούς να λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια. Την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ερευνητικού τομέα καταγγέλλει η αντιπολίτευση».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ξεμπλοκάρουν 31.000 "παλιά" εφάπαξ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ξεπαγώνει η χορήγηση 31.000 εφάπαξ στο Δημόσιο μετά την έκτακτη επιχορήγηση 420 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών. Θα καταβληθούν ως το τέλος του έτους ενώ οι δικαιούχοι τους θα γλιτώσουν τις νέες περικοπές στα εφάπαξ».

Kontranews: «Που είναι κρυμμένος ο θησαυρός του Μ. Αλέξανδρου»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «όσο και αν φαίνεται αστείο, δεν αποκλείεται η χώρα και ο λαός μας να βρουν τη λύτρωσή τους με την αναμενόμενη ανακάλυψη του θησαυρού που κρύβει στα σπλάχνα της η Μακεδονία μας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Εκτινάσσονται οι πληρωμές τοκοχρεολυσίων από το 2020»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε μη βιώσιμα επίπεδα εκτινάσσονται τα τοκοχρεολύσια μετά το 2020, λόγω της αναβολής πληρωμών των τόκων των δανείων του EFSF, που ισχύει από τα τέλη του 2012 και της συσσώρευσης πληρωμών την επόμενη δεκαετία, όπως προκύπτει από καταγραφή των σχετικών υποχρεώσεων από τον Οργανισμό Δαιχείρισης Δημόσιου Χρέους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα