Στο επίκεντρο ο Έμπολα

Ο διευρωπαϊκός συντονισμός των δράσεων εναντίον του Έμπολα, στο επίκεντρο της Σύνοδου των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα στο Λουξεμβούργο. “Αναπόφευκτη η εισαγωγή του Εμπολα και στην Ελλάδα. Θα δώσουμε μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του ιού”, επισημαίνει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Τζένη Κρεμαστινού.

Eν τω μεταξύ, η Ισπανίδα νοσοκόμα ασθενής με Έμπολα. Η νοσηλεύτρια, που ήταν το πρώτο άτομο στα ιατρικά

χρονικά που μολύνθηκε από τον ιό Εμπολα εκτός της αφρικανικής ηπείρου, δεν είναι πλέον φορέας του ιού, ανακοίνωσε νοσοκομειακή πηγή.

Δεν πάσχει από τον ιό Έμπολα ο Νιγηριανός που προσήλθε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου «'Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Η χθεσινή πτήση της Air France με προορισμό το Κονακρί της Γουινέας ακυρώθηκε εξαιτίας του εντοπισμού ύποπτου κρούσματος Εμπολα κατά τους πρώτους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο γαλλικό έδαφος, έγινε γνωστό από καλά πληροφορημένες πηγές. Η διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης με τις χώρες της Αφρικής που έχουν πληγεί από το Εμπολα θα ήταν "τεράστια ανοησία", διότι θα ευνοούσε τις παράνομες μετακινήσεις, οι οποίες θα συνέβαλλαν στην εξάπλωση του ιού, δήλωσε σήμερα στο Πεκίνο ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, απαντώντας στην απαίτηση που διατύπωσαν τα συνδικάτα των αεροσυνοδών της Air France τη διακοπή της σύνδεσης με το Κονακρί (Γουινέα), λόγω "του σοβαρού κινδύνου εξάπλωσης της επιδημίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα