Α.Τσίπρας: Θα δούμε τις συμμαχίες, αργότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22.13

Οι συμμαχίες θα συζητηθούν …αργότερα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που ολοκλήρωσε τις διήμερες εργασίες της.

«Θα τα δούμε όλα στην ώρα τους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρέπεμψε για τις σχετικές αποφάσεις στο μέλλον –με τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών.

Σε

επιφυλακή παραμένει κατόπιν τούτου η Αριστερή Πτέρυγα, η οποία δεν κατέθεσε τελικώς – προς το παρόν- την προαναγγελθείσα σχετική τροπολογία.

Σύμφωνα με το Αθηναίκό Πρακτορείο, προηγήθηκε εκτενής διαβούλευση μεταξύ κορυφαίων στελεχών και της ηγεσίας σχετικά με το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και την συμμετοχή προσωπικοτήτων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αριστερή Πλατφόρμα υπογράμμισε στις διαβουλεύσεις αυτές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί με πρόσωπα που είχαν ευθύνη και ρόλο στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα και υπό αυτήν την οπτική θα πρέπει να υπάρξει ένα αυστηρό , όσο και σαφές πλαίσιο σχετικά με τις συνεργασίες, κυρίως σε επίπεδο συγκρότησης ψηφοδελτίων. Ο κ. Τσίπρας και άλλα στελέχη συμφώνησαν με την θέση αυτή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι και η δική του σταθερή θέση που τονίστηκε και στην εισηγητική ομιλία του, είναι ότι το κόμμα δεν πρόκειται να γίνει πλυντήριο και ότι θα υπάρξει μια «κόκκινη γραμμή» στο θέμα αυτό.

Διευρύνει την επιρροή του ο Π.Λαφαζάνης

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κ.Ε, υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με την Αριστερή Πτέρυγα να ψηφίζει «λευκό».

Στο μεταξύ, οριακά απορρίφθηκε τροπολογία που κατέθεσε η ομάδα «Λαφαζάνη» και αφορούσε σε κοινωνικό έλεγχο τραπεζών, φορολογία κλπ: Καταψηφίστηκε από 76, υπερψηφίστηκε από 61 και εντοπίστηκε ένα «λευκό».

Όπως αναφέρει το iskra, "Η Αριστερή Πλατφόρμα κατέθεσε επί του σχεδίου απόφασης της ΚΕ μια τροπολογία που αφορούσε επείγοντα μέτρα για τη συμπλήρωση του άμεσου προγράμματος που εξήγγειλε ο Α.Τσίπρας στη Θεσ/νίκη.

Τα μέτρα αυτά κινούντο σε τρείς κατευθύνσεις:

Πρώτον: Δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικός έλεγχος των τραπεζών.

Δεύτερον: Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων και στρατηγικών επιχειρήσεων της οικονομίας, με προτεραιότητα τους τομείς δημόσιων αγαθών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και υποδομών".

Κατά πληροφορίες (η συνεδρίαση ήταν κεκλεισμένων των θυρών), την «τροπολογία Λαφαζάνη» υποστήριξε και δια της ψήφου του, ο τομεάρχης οικονομίας του κόμματος, Γιάννης Μηλιός.

Νίκη Ζορμπά

*Διαβάστε ακόμη:
-Π. Λαφαζάνης: Να συνεργαστούμε με τις άλλες αριστερες δυνάμεις
-Ο Π. Λαφαζάνης ζητεί έξοδο απο ευρωζώνη

Keywords
Τυχαία Θέματα