Ο Τύπος της Δευτέρας

Η πιθανότητα ενός νέου Μνημονίου, οι αποφάσεις περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών και οι προσπάθειες της αντιτρομοκρατικής κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Δευτέρας.

Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σχέδιο Σόιμπλε για νέο μαρτύριο»

Η εφημερίδα γράφει ότι «νέο Μνημόνιο, το οποίο απλά δεν

θα ονομαστεί έτσι υπό τον φόβο κοινωνικών αναταραχών και διάλυσης του ευρώ, και νέα δυσβάσταχτα μέτρα, που δεν θα γίνουν αμέσως γνωστά: αυτό είναι το σχέδιο της Γερμανίας για την Ελλάδα, σύμφωνα με νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel"».

ΕΘΝΟΣ: «Δύο σχέδια για τα ειδικά μισθολόγια»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «οι δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια προκαλούν ισχυρό πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο εξετάζει αυτή την περίοδο δύο προτάσεις για την κάλυψη των ποσών που θα πρέπει να επιστραφούν. Λύση 1η: Περικοπές με νέα νομοθετική ρύθμιση αν τα ποσά είναι μεγάλα. Λύση 2η: Επιστροφή των αναδρομικών σε ορίζοντα δεκαετίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Γκάφα για γκίνες... βρήκαν τα όπλα, έχασαν τους οπλοφόρους»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το πολυήμερο «καραούλι» των αστυνομικών γύρω από το ΙΧ με τα όπλα στο Π. Φάληρο και οι «έλεγχοι» στο αυτοκίνητο, φαίνεται ότι... φανέρωσαν την παρουσία τους όχι μόνο στους γείτονες, αλλά και στους κατόχους του οπλισμού, με αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί κανείς να το πάρει».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: « «Προφητεία» της Νέας Εποχής για τον «Παντοδύναμο» !!!»

Η εφημερίδα γράφει ότι «πρόσφατα («Ε.Ω.», Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014) κάναμε ειδική πρωτοσέλιδη αναφορά μας, για πρώτη φορά στον ελληνικό Τύπο, στον άνθρωπο που στις ΗΠΑ προκαλούν «προφήτη της Νέας Εποχής» ή «κοιμώμενο προφήτη»: τον Εντγκαρ Κέισι (1877-1945)».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα μυστικά για σύνταξη στα 58 με 25 έως 35 έτη εργασίας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ποιες κατηγορίες εργαζομένων βγαίνουν το 2014 και ποιους συμφέρει να φύγουν με μειωμένη σύνταξη. Ποιοι μπορούν να συμπληρώσουν χρόνο ασφάλισης με αναγνώριση πλασματικών ετών».

ΕΣΤΙΑ: «Γιατί απαιτείται τώρα Αναθεώρησις»

Η εφημερίδα γράφει ότι «το Σάββατο η «Εστία» πρότεινε την άμεση δρομολόγηση της διαδικασίας αναθεωρήσεως του Συντάγματος. Ο πρωθυπουργός να κινήσει τώρα, προ των ευρωεκλογών, την σχετική διαδικασία στη Βουλή, ώστε η επόμενη Βουλή να καταστεί αναθεωρητική».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Δώρο-παγίδα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ένα προεκλογικό δώρο προς την ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να προσφέρει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να τη βοηθήσει πολιτικά. Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «Σπίγκελ», ο Σόιμπλε θα προσπαθήσει να συνδράμει την ελληνική κυβέρνηση με ένα πρόγραμμα βοήθειας ύψους 10 έως 20 δις. ευρώ, το οποίο θα προωθήσει πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Τελική λύση τον Απρίλιο για το ελληνικό χρέος»

Η εφημερίδα γράφει ότι «για ένα τελευταίο τανγκό με την τρόικα προετοιμάζεται η κυβέρνηση, εν μέσω έντονων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων για την επόμενη ημέρα του ελληνικού προγράμματος, με καθοδηγητή το Βερολίνο, αλλά και της εγχώριας πολιτικής αντιπαράθεσης που κλιμακώνεται και έχει αρχίσει να διαμορφώνει πρόωρα μια προεκλογική ατμόσφαιρα».

Kontranews: «Στο ψυχιατρείο των φυλακών ο κ. Γιαννίκος»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται κλεισμένος εδώ και αρκετό καιρό ο κρατούμενος Κώστας Γιαννίκος, ο οποίος προφανώς θα μεταφέρθηκε εκεί μετά από διάφορα... συμπτώματα που θα παρουσίασε».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Νέα αγορά μικρομεσαίων φτιάχνει το Χρηματιστήριο»

Η εφημερίδα γράφει ότι «με τη δημιουργία μίας νέας αγοράς το Χρηματιστήριο Αθηνών ετοιμάζεται να υποδεχτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που σήμερα δυσκολεύονται να χρηματοδοτηθούν, προσφέροντάς τους συνοπτικές και μειωμένου κόστους διαδικασίες για την άντληση κεφαλαίων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα