Συνάντηση για τα Ναυπηγεία

Έκτακτη συνάντηση θα έχουν σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το ραντεβού των κυβερνητικών εταίρων κανονίστηκε αργά χθες το βράδυ, μεθέμα, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων και την καταβολή των αποδοχών στους εργαζόμενους οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι πάνω από δέκα μήνες. Για τον λόγο αυτό στη συζήτηση θα μετέχουν οι υπουργοί

Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας, Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

Η συνάντηση γίνεται με φόντο το δημοσίευμα του Σπίγκελ ότι το Βερολίνο ετοιμάζει τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά με όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το νέο πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι της τάξης των 10-20 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το νέο πακέτο, αναφέρει το περιοδικό, «θα συνδέεται με τον όρο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει πιο αποφασιστικά από ό,τι μέχρι τώρα τις μεταρρυθμίσεις».

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle «το πιθανότερο σενάριο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών της Ελλάδας είναι ένα συμπληρωματικό πακέτο βοήθειας από τον ESM, το οποίο δεν θα ονομαστεί ‘τρίτο πακέτο', και με όρους ‘που δεν θα προκαλούν εντάσεις', ενώ δεν γίνεται λόγος για ενδεχόμενο ‘κούρεμα' ή ελάφρυνση του χρέους πριν από την δημοσιοποίηση των στοιχείων από την Eurostat».

Την ίδια ώρα, «στοιχεία έκπληξη» για την εξέλιξη των δημοσίων οικονομικών και άλλων μεγεθών της οικονομίας έχει στη διάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τα οποία θα ανακοινώσει αφού επισημοποιηθούν από τη Εθνική Στατιστική Αρχή και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα