Ο Θ. Κωνσταντινίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο, Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, μίλησε στις 5/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.


Μεταξύ άλλων, είπε:

«Δεν κρίνουμε ζητήματα πληθικών αριθμών. Άρα, αν οι οικοδόμοι είναι πολύ λιγότεροι σήμερα, αυτοί που εργάζονται -γιατί αυτοί πληρώνονται και αυτοί πληρώνουν ασφάλιστρο-, είναι ένα θέμα που δεν απασχολεί την Επιτροπή. Βεβαίως είναι μείζον θέμα, πολιτικό και κοινωνικό, έχει διαστάσεις υγείας και ασφάλειας στην εργασία,
στην ανεργία, εν προκειμένω».

Και πρόσθεσε: «Η Επιτροπή έχει να συζητήσει, με επιστημονικά κριτήρια, ποια επαγγέλματα μπαίνουν. Υπάρχουν περίπου είκοσι αιτήματα».

Δημοσιογράφος: Ο στόχος της Επιτροπής είναι ποια επαγγέλματα μπαίνουν σε αυτό το μεγάλο κομμάτι, που αφορά βαρέα και ανθυγιεινά και ποια επαγγέλματα βγαίνουν;

Θ. Κωνσταντινίδης: «Ακριβώς, αυτό. Και τα δύο. Το "μπαίνουν", υπονοεί ό,τι αίτημα υπάρχει και πρέπει να διερευνηθεί. Πρέπει να επικαιροποιηθεί η λίστα, πρέπει να δούμε όλα τα επαγγέλματα. Μπορεί να υπάρχουν επαγγέλματα, που έχουν αλλάξει».

Δημοσιογράφος: Θα υπάρξει αποχαρακτηρισμός επαγγελμάτων;

Θ. Κωνσταντινίδης: «Κατά πάσα πιθανότητα».

Σε άλλο σημείο είπε: «Δεν είναι πολιτικό το έργο που έχει να κάνει η Επιτροπή. Είναι αμιγώς επιστημονικό και πρέπει να δώσουμε αυστηρά επιστημονική απάντηση, με ποιοτικά κριτήρια, σε πρώτη φάση, γιατί μέχρι τις 15 Ιουνίου πρέπει να δώσουμε την πρώτη προσέγγιση».

Και πρόσθεσε: «Αν κάποιοι έχουν καταφέρει να είναι ενταγμένοι σε βαρέα και ανθυγιεινά και η δουλειά που κάνουν δεν είναι βαριά και ανθυγιεινή, μου φαίνεται ότι με προσβάλλει επιστημονικά αυτό. Και η απάντηση πρέπει να είναι μονοσήμαντη εδώ. Προφανώς, δεν κάνουν βαριά και ανθυγιεινή εργασία, δεν πρέπει να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα».


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα